Reklama
Pečená zelenina
Fotogalerie:

Pečená zelenina

Milan Plch

Brno
Vyzkoušej, pokud se nebojíš trochy exotiky.
Milan Plch, Brno

Ingredience

  • 1 cibule
  • kari
  • 2 stroužky česnek
  • 200 g celer
  • tymián
  • 1 lžíce omáčka sojová
  • 200 g řepa červená
  • 250 g brokolice
  • 1 lžíce ocet vinný

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. Brokolici povaříme v osolené vodě‚ pak rozebereme na růžičky. Část vývaru uchováme. Řepu, celer a cibuli nakrájíme.
  2. Ve vymazaném pekáčku smícháme zeleninu‚ česnek‚ koření‚ sójovou omáčku a vinný ocet a povrch pokapeme tahini a pečeme. Po 10 minutách podlijeme asi 150 ml vývaru z brokolice‚ pečeme ještě 15–20 minut‚ až jsou řepa i celer měkké. Podáváme samostatně, nebo s bramborem.

Pošli recept! 10/2008 (17.9.2008)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

S lilkem po čínsku

S lilkem po čínsku

Kdo má rád čínské nudle, určitě si je rád zkusí uvařit i doma. Veronika ...
Zdravě a chutně /07.06.16
Sváča pro mlsouna

Sváča pro mlsouna

Lucie Morávková, Břeclav

Zdravě a chutně /14.09.19
Kuře na kari s mangem

Kuře na kari s mangem

Připravovat maso s ovocem by tě možná, tak jako mě, nenapadlo. Jednou jsem něco ...
Zdravě a chutně /04.09.13
Pečený čaj z ovoce

Pečený čaj z ovoce

Stačí dát trošku do hrníčku a zalít vodou. 
Ivana Bartušková, Bítovčice
...
Zdravě a chutně /28.12.10
Pohankové šátečky

Pohankové šátečky

Pochoutka nejen pro vegetariány.

Hana Šátralová, Praha

Zdravě a chutně /08.05.14
Karbanátky z přírodního tofu a ovesných vloček

Karbanátky z přírodního tofu a ovesných vloček

Vločkové karbanátky s tofu.
Alena Páclová, Náchod
Zdravě a chutně /14.05.10
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu