Reklama
Pečená zelenina
Fotogalerie:

Pečená zelenina

Milan Plch

Brno
Vyzkoušej, pokud se nebojíš trochy exotiky.
Milan Plch, Brno

Ingredience

  • 1 cibule
  • kari
  • 2 stroužky česnek
  • 200 g celer
  • tymián
  • 1 lžíce omáčka sojová
  • 200 g řepa červená
  • 250 g brokolice
  • 1 lžíce ocet vinný

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. Brokolici povaříme v osolené vodě‚ pak rozebereme na růžičky. Část vývaru uchováme. Řepu, celer a cibuli nakrájíme.
  2. Ve vymazaném pekáčku smícháme zeleninu‚ česnek‚ koření‚ sójovou omáčku a vinný ocet a povrch pokapeme tahini a pečeme. Po 10 minutách podlijeme asi 150 ml vývaru z brokolice‚ pečeme ještě 15–20 minut‚ až jsou řepa i celer měkké. Podáváme samostatně, nebo s bramborem.

Pošli recept! 10/2008 (17.9.2008)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Hlíva s pečeným bramborem

Hlíva s pečeným bramborem

U nás doma patří hlíva k nejoblíbenějším jídlům. Lenka Zelinková, Roztoky ...
Zdravě a chutně /24.05.11
Cuketová pánvička

Cuketová pánvička

Jednoduchý a rychlý recept, jak zužitkovat úrodu ze zahrádky, ale i zbytky z ledničky.

...

Zdravě a chutně /26.04.12
Lilek se žampiony

Lilek se žampiony

Žampiny mohou být také čerstvé.

Dagmar Kallupová, Stod

Zdravě a chutně /23.11.13
Štrúdl pro diabetiky

Štrúdl pro diabetiky

Máš-li v rodině cukrovkáře, jistě oceníš můj dia recept.
Inge Dotzauerová, Cheb
...
Zdravě a chutně /04.02.10
Polentové kostky s ovocem

Polentové kostky s ovocem

Bezlepková dobrůtka, která ti nedá moc práce.

Kristýna Nováková, Sušice

Zdravě a chutně /26.07.17
Domácí jogurt

Domácí jogurt

Mléko nesmí být chemicky upraveno, nesrazilo by se.

Anna Veselá, Žďár n. Sázavou

Zdravě a chutně /02.04.14
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu