Reklama
Pečená zelenina
Fotogalerie:

Pečená zelenina

Milan Plch

Brno
Vyzkoušej, pokud se nebojíš trochy exotiky.
Milan Plch, Brno

Ingredience

  • 1 cibule
  • kari
  • 2 stroužky česnek
  • 200 g celer
  • tymián
  • 1 lžíce omáčka sojová
  • 200 g řepa červená
  • 250 g brokolice
  • 1 lžíce ocet vinný

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. Brokolici povaříme v osolené vodě‚ pak rozebereme na růžičky. Část vývaru uchováme. Řepu, celer a cibuli nakrájíme.
  2. Ve vymazaném pekáčku smícháme zeleninu‚ česnek‚ koření‚ sójovou omáčku a vinný ocet a povrch pokapeme tahini a pečeme. Po 10 minutách podlijeme asi 150 ml vývaru z brokolice‚ pečeme ještě 15–20 minut‚ až jsou řepa i celer měkké. Podáváme samostatně, nebo s bramborem.

Pošli recept! 10/2008 (17.9.2008)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Chřestová nádivka

Chřestová nádivka

V obchodech a na trzích se už objevují první svazečky chřestu. Tuto ...
Zdravě a chutně /31.03.14
Cuketa plněná brynzou

Cuketa plněná brynzou

Místo šunky můžeš zkusit přidat anglickou nebo paprikovou slaninu.

Andrea Jílková, ...

Zdravě a chutně /22.08.16
Francouzský rýžový salát

Francouzský rýžový salát

Lehký, chutný a osvěžující salát nejen pro horké letní dny.
Lucie Špaisová, ...
Zdravě a chutně /08.05.10
Grilované makrely

Grilované makrely

Když přijede moje mlsná sestra, musím se pustit do grilování. Prý umím připravit ty ...
Zdravě a chutně /18.08.08
Vločkáče

Vločkáče

Jedny z našich oblíbených placek.

Petra Byronová, Mimoň

Zdravě a chutně /20.02.14
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu