Reklama
Pečená řepa s medem
Fotogalerie:

Pečená řepa s medem

Martina Nečasová
Martina Nečasová
Rosice u Chrasti

Chutná příloha k masitým pokrmům.

Martina Nečasová, Rosice u Chrasti

Ingredience

  • 400 g červená řepa
  • 2 lžičky med
  • 4 stroužky česnek
  • 1 hrst slunečnicová semínka
  • dle chuti hrubozrnná sůl
  • dle chuti barevný drcený pepř
  • dle potřeby olivový olej

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

30 Kč

Postup přípravy

  1. Řepu dáme do hrnce, celou zalijeme vodou a vaříme asi 1 hodinu. Poté scedíme a oloupeme.

  2. Vychladlou řepu nakrájíme na plátky a naskládáme do pekáčku. Zakápneme olivovým olejem, osolíme, opepříme a přidáme nasekaný česnek. Nakonec zasypeme slunečnicovými semínky a vše překryjeme medem.

  3. Pečeme při 200 °C asi 25 minut. Podáváme s toustem nebo k pečenému masu.

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Vaječný aspik se zeleninou

Vaječný aspik se zeleninou

Čas od času podléhám různým časopisům a zkouším nové a moderní dietní ...
Zdravě a chutně /05.12.08
Pikantní lilek

Pikantní lilek

Oblíbila jsem si lilek, dá se připravovat na mnoho způsobů. Nevařím podle kuchařských ...
Zdravě a chutně /28.06.13
Červená řepa na smetaně

Červená řepa na smetaně

Blanka Zajícová, Humpolec

Zdravě a chutně /04.02.18
Cizrnový salát

Cizrnový salát

Ráda zkouším nové recepty a hlavně ty na lehká a zdravá jídla. V poslední době jsem ...
Zdravě a chutně /12.01.09
Míchaný svěží salát

Míchaný svěží salát

Salát jíme denně, pěstujeme si svůj vlastní. Chutná skvěle!
Hana Mertlíková,Cheb
...
Zdravě a chutně /06.08.08
Bylinková rajčata

Bylinková rajčata

Když potřebuješ zužitkovat úrodu.

Jindřiška Chvojková, Příbram

Zdravě a chutně /24.03.13
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu