Reklama
Pečená řepa s medem
Fotogalerie:

Pečená řepa s medem

Martina Nečasová
Martina Nečasová
Rosice u Chrasti

Chutná příloha k masitým pokrmům.

Martina Nečasová, Rosice u Chrasti

Ingredience

  • 400 g červená řepa
  • 2 lžičky med
  • 4 stroužky česnek
  • 1 hrst slunečnicová semínka
  • dle chuti hrubozrnná sůl
  • dle chuti barevný drcený pepř
  • dle potřeby olivový olej

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

30 Kč

Postup přípravy

  1. Řepu dáme do hrnce, celou zalijeme vodou a vaříme asi 1 hodinu. Poté scedíme a oloupeme.

  2. Vychladlou řepu nakrájíme na plátky a naskládáme do pekáčku. Zakápneme olivovým olejem, osolíme, opepříme a přidáme nasekaný česnek. Nakonec zasypeme slunečnicovými semínky a vše překryjeme medem.

  3. Pečeme při 200 °C asi 25 minut. Podáváme s toustem nebo k pečenému masu.

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Čočková sekaná

Čočková sekaná

Můžeš ji jíst teplou i vychlazenou. Šárka Medáčková, Děčín
Zdravě a chutně /24.10.08
Cibulový salát s ředkvičkou

Cibulový salát s ředkvičkou

Osvěžující jarní salát s ředkvičkami.

Jana Kopřivová, Kopřivnice

Zdravě a chutně /13.05.13
Zdravý tvaroh

Zdravý tvaroh

Určitě zachutná každému.
Zdravě a chutně /05.05.12
Zapečený květák v bešamelové omáčce

Zapečený květák v bešamelové omáčce

Chutnají nám hlavně zdravé zeleninové pokrmy.
Lenka Daňková, Blansko
Zdravě a chutně /09.03.12
Špenátový hummus

Špenátový hummus

Eva Poláčková, Zlín

Zdravě a chutně /26.10.19
Makové mléko

Makové mléko

Podle lidových pověstí přivolává krásné sny.
Bohumil Hynek, Praha
Zdravě a chutně /04.02.10
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu