Reklama
Pečená řepa s jablečnou pomazánkou
Fotogalerie:

Pečená řepa s jablečnou pomazánkou

Ivana Kolářová

Pouště

Kdo chce, může podávat s čerstvým pečivem.

Ivana Kolářová, Pouště

Ingredience

  • 4 ks červená řepa
  • trocha soli
  • trocha provensálského koření
  • 2 lžíce olej
  • Pomazánka:
  • 250 g měkký tvaroh
  • 100 ml mléko
  • 1 větší jablko
  • trocha soli a pepře
  • 1 lžíce pažitka
  • trocha citronové šťávy

Doba přípravy

Počet porcí

2-3

Orientační cena

45 Kč

Postup přípravy

  1. Řepy omyjeme a asi 15 minut povaříme. Pak je dáme do pekáče, osolíme, okořeníme, pokapeme olejem a pečeme přibližně 20 minut.

  2. Měkký tvaroh zředíme mlékem. Jablko nakrájíme na malé kousky, osolíme, opepříme
    a ochutíme citronovou šťávou.

  3. Upečené řepy oloupeme, rozkrojíme, rozložíme na talíř, přidáme pomazánku a ozdobíme nakrájenou pažitkou.

Pošli recept! 11/2013 (7.10.2013)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Zavařená zelenina na zimu

Zavařená zelenina na zimu

Na podzim je zelenina levnější, udělej si zásbu na zimu.
Zdravě a chutně /08.04.18
Tvarohová pomazánka

Tvarohová pomazánka

Recept na tuto pomazánku je můj vlastní. Celá rodina si ji velmi oblíbila.
Sabina ...
Zdravě a chutně /13.08.08
Pohankové karbanátky

Pohankové karbanátky

Pohanka obsahuje látky, které chrání tvé srdíčko.
Věra Poláchová, Ostrava
Zdravě a chutně /23.12.11
Tuňáková pomazánka

Tuňáková pomazánka

Super svačina nebo večeře, nejraději ji zapíjím horkým čajem s citronem.
Anetka ...
Zdravě a chutně /17.07.12
Zeleninový pekáček

Zeleninový pekáček

Rychlý a levný všední oběd nebo večeře.
Květa Kroupová, Praha
Zdravě a chutně /27.05.10
Losos na limetkách

Losos na limetkách

Velmi lehké a zdravé jídlo.

Dana Hermanová, Strašice

Zdravě a chutně /24.04.12
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu