Reklama
Pečená rajčata s čerstvým tymiánem
Fotogalerie:

Pečená rajčata s čerstvým tymiánem

Zuzana Hejlová

Litoměřice

Tímto způsobem uchovávám přebytky na zimu.

Zuzana Hejlová, Litoměřice

Ingredience

  • 2 kg rajčata
  • 100 ml olivový olej
  • 6 stroužků česnek
  • několik snítek čerstvého tymiánu
  • 2-3 lžíce přírodní hnědý cukr
  • trocha soli a pepře

Doba přípravy

Počet porcí

3-6

Orientační cena

30 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Rajčata omyjeme, překrojíme na polovinu a vyskládáme na plechy vyložené pečicím papírem. Potřeme je olivovým olejem, prolisovaným česnekem, posypeme tymiánem, přírodním cukrem dle chuti (zralejší rajčata nebude potřeba tolik doslazovat), přidáme trochu soli a pepře. Vložíme do trouby a pečeme při teplotě přibližně 120 °C nejméně 3 hodiny.

  2. Upečená rajčata naskládáme do pečlivě vymytých sklenic a sterilujeme při teplotě 90 °C asi 15 minut.

Tip redakce

Na rajčata můžeš použít také jiné bylinky, jako je oregano, bazalka, nebo i lístky mateřídoušky. Tímto způsobem je možné  vyrobit i sušená rajčata, jen dobu pečení je nutné protáhnout na více hodin, peč je v horkém vzduchu. Používají se v mnoha receptech středomořské kuchyně.

Pošli recept! - Speciál - Chalupářské recepty (17.6.2013)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Zeleninová plec

Zeleninová plec

Chuť masa v tomto jídle skvěle doplňuje chuť zeleninky a žampionů. Ruth Šklíbová, ...
Zdravě a chutně /29.07.12
Zapečené jáhly s tvarohem

Zapečené jáhly s tvarohem

Diabetici mohou použít dia kompot a sladidlo.
Pavla Jurečková, Velká Polom
Zdravě a chutně /20.01.10
Pečený struh s bylinkovou bagetou

Pečený struh s bylinkovou bagetou

Ryby jsou velice lehké a pro náš organismus prospěšné.

Veronika a Martin Kasíkovi, ...

Zdravě a chutně /15.10.14
Teplý salát s králičím masem

Teplý salát s králičím masem

Jednoduchou, zdravou a hlavně velmi dietní večeři ocení všichni, kdo se snaží vyhnout ...
Zdravě a chutně /20.12.10
Ředkvičkový salát

Ředkvičkový salát

Ozdob bazalkou nebo sedmikráskami.

Zdena Hlavsová, Vsetín

Zdravě a chutně /06.04.16
Italská tomatová polévka

Italská tomatová polévka

Výborná rajčatová polévka, na které si pochutná každý milovník rajčat.

Veronika ...

Zdravě a chutně /03.01.13
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu