Voňavá večeře plná vitaminů.
Terezie Vachová, Praha
Ingredience
- 4 ks mrkev
- 2 ks petržel
- 4 ks menší červená řepa
- 3 brambory
- 1 cibule
- podle potřeby olivový olej
- podle chuti sůl a pepř
- 1-2 snítky tymián
- 1 bílý jogurt
- 1 stroužek česnek
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Zeleninu očistíme a nakrájíme na kousky – mrkev a petržel podélně na poloviny, brambory, červenou řepu a cibuli na šestinky. Dáme ji na plech vyložený pečicím papírem, pomažeme olejem a pečeme v troubě při 150 °C asi hodinu a půl.
-
Po půl hodině pečení opět pomažeme olejem a osolíme. Na poslední půlhodinu pečení přidáme čerstvý tymián. Jogurt smícháme s rozdrceným česnekem, trochou olivového oleje, solí a pepřem. Dip podáváme k zelenině.