Ingredience
- 2 plátky masa nutrie
- špetka sůl
- špetka pepř
- 4 stonky celer řapíkatý
- 1 lžíce sádlo
- 3 lžíce ocet vinný
- 1 salát frisée
- 1/2 okurka salátová
- 2 hrsti klíčky fazolí mungo
- na podlití voda
- 1 lžíce hořčice dijonská
- 1 lžička cukr krupice
- 1 lžíce řeřicha
- 2 lžíce olej olivový
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Maso očistíme‚ osolíme a opepříme. Řapíky celeru nakrájíme a vložíme je do sádlem vymazané zapékací misky. Na ně položíme maso a podlijeme 2 lžícemi vinného octa a vodou. Pečeme pod pokličkou ve středně vyhřáté troubě asi 45 minut. Občas zkontrolujeme‚ zda není potřeba dolít vodu, a přelijeme maso. Pak zvýšíme teplotu a dopékáme odkryté asi 15 minut‚ dokud maso nezíská kůrčičku. Vypneme a necháme odpočívat.
-
Připravíme salát: jednotlivé lístky omyjeme a natrháme. Přidáme řeřichu a mungo. Na zálivku smícháme olivový olej‚ dijonskou hořčici‚ špetku soli‚ cukr a zbylý ocet. Prošleháme a nalijeme na salát‚ promícháme‚ ať se zálivka dostane všude. Maso podáváme na salátu posypané celerem.