Reklama
Pečená makrela na pomerančích a tymiánu
Fotogalerie:

Pečená makrela na pomerančích a tymiánu

Lenka Kokošková
Lenka Kokošková
Plzeň

Ryby bychom měli mít v našem jídelníčku častěji. Inspirujte se třeba tímto receptem.

Lenka Kokošková, Plzeň

Ingredience

  • 1 kg mražená či čerstvá makrela
  • 1 ks pomeranč
  • tymián
  • olivový olej

Doba přípravy

Počet porcí

3

Orientační cena

120 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Makrely omyjeme, můžeme uříznout hlavu i ocasní ploutev, komu však na talíři nevadí, může ponechat. Makrelu naplníme nakrájeným pomerančem a snítky tymiánu, lehce zakápneme olivovým olejem a dáme na pekáček. Kdo chce, může si ryby ještě před naplněním posolit.
  2. Ryby podlejeme vodou a pečeme v troubě cca 10 minut na 180 °C. Jako příloha se nejlépe hodí vařené brambory.

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Batátové kuličky

Batátové kuličky

Netradiční recept na zdravou pochoutku. Eva Červenková, Praha
Zdravě a chutně /17.12.15
Polévka s knedlíčky

Polévka s knedlíčky

Je to naše oblíbená dobrůtka.
Eva Výtisková, Turnov
Zdravě a chutně /19.11.08
Tataráček z rajčat  a avokáda

Tataráček z rajčat a avokáda

Marcela Tobiášová, Kolín

Zdravě a chutně /20.02.19
Labužnické dipy

Labužnické dipy

K osmaženým tortillám jsou dipy vždy jasnou volbou.

Hana Vinklerová, Rokycany

Zdravě a chutně /19.08.17
Červená čočka s fazolkami  a polentou

Červená čočka s fazolkami a polentou

Polentu jsme si velmi oblíbili, nabízí bezpočet kombinací.

Šárka Plchová, Brno

Zdravě a chutně /04.06.14
Nákyp s brokolicí

Nákyp s brokolicí

Jednoduchý pokrm, který se dá jíst teplý i studený.

Veronika Marková, Český Těšín

...
Zdravě a chutně /15.03.16
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu