Reklama
Pečená kuřecí křídla na květáku
Fotogalerie:

Pečená kuřecí křídla na květáku

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha

Jednoduchý, ale osvědčený recept.

Marie Ospalíková, Kroměříž

Ingredience

  • 2 brambory
  • 3 stroužky česnek
  • 1 květák
  • trocha soli a pepře
  • provensálské koření (můžeme použít i různé jarní bylinky)
  • 4 ks kuřecí křídla
  • 2 lžíce máslo
  • zelenina na přizdobení

Doba přípravy

Počet porcí

3-4

Orientační cena

75 Kč

Postup přípravy

  1. Oloupeme brambory a nakrájíme je na kostky. Česnek pokrájíme na plátky, květák natrháme na malé růžičky. Do pekáče nalijeme trochu vody a do ní vložíme vrstvu z česneku, brambor a květáku. Tu osolíme, opepříme a posypeme provensálským kořením. Naskládáme další vrstvu z květáku a brambor, kterou opět tímto způsobem okořeníme.
  2. Úplně nahoru položíme osolená kuřecí křídla, zakapeme máslem a pečeme přibližně 30 minut v předehřáté troubě. Křídla obracíme. Přizdobíme zeleninou.

Pošli recept! 3/2012 (19.3.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Pražené houbové jáhly

Pražené houbové jáhly

Kdo ohrnuje nos nad zdravou výživou, měl by nejdřív pár správně při-pravených jídel ...
Zdravě a chutně /10.10.08
Rybí filé s rajčatovou omáčkou

Rybí filé s rajčatovou omáčkou

Zkuste si uvařit toto rychlé, zdravé a lehké jídlo. Nebudete věřit, jak jednoduše ...

Zdravě a chutně /18.03.13
Polévka z rajčat ‚‚Pomodóre‘‘

Polévka z rajčat ‚‚Pomodóre‘‘

Pochutnej si se mnou na této výborné polévce.
Ladislav Vesecký, Zlaté Hory
Zdravě a chutně /22.09.09
Pohanková kaše s tofu

Pohanková kaše s tofu

Recept pro všechny, kdo si drží linii.

Alice Kruhánková, Praha

Zdravě a chutně /14.07.15
Lilek se žampiony

Lilek se žampiony

Žampiny mohou být také čerstvé.

Dagmar Kallupová, Stod

Zdravě a chutně /23.11.13
Stromboli (slaný štrúdl)

Stromboli (slaný štrúdl)

Výborné a lehké občerstvení.

Zdravě a chutně /29.09.15
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu