Reklama
Pečená červená řepa
Fotogalerie:

Pečená červená řepa

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha

Je zdravá a v téhle úpravě lahodná.

Boženka Kolářová, Pouště

Ingredience

  • Hlavní suroviny:
  • 4 ks červená řepa
  • sůl podle potřeby
  • provensálské koření podle chuti
  • 2 lžíce olej
  • Pomazánka:
  • 250 g měkký tvaroh
  • 100 ml mléko
  • 1 ks větší jablko
  • špetka soli a pepře
  • 1 lžíce pažitka
  • trocha citronové šťávy

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

45 Kč

Postup přípravy

  1. Řepy asi 15 minut povaříme. Potom je vložíme na pekáček, osolíme, okořeníme, pokapeme olejem a pečeme přibližně 20 minut.
  2. Do tvarohu přidáme mléko a nakrájené jablko. Ochutíme solí, pepřem a citronem. Upečené řepy oloupeme, rozkrojíme, přidáme pomazánku a ozdobíme pažitkou.

Pošli recept! 3/2012 (19.3.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Pařížská roládka ideální ke kávě

Pařížská roládka ideální ke kávě

Alternativa pařížského dortu smotaná do rolády a vylepšená o kousky čerstvých ...
Zdravě a chutně /08.06.17
Ředkvičková smaženice

Ředkvičková smaženice

Chuťově je podobná naší oblíbené smaženici z čerstvých hub.
Lenka Svobodová,...
Zdravě a chutně /31.03.09
Těstovinový s tuňákem

Těstovinový s tuňákem

Chutná mi, protože je to zdravá, rychlá a jednoduchá večeře.
Jana Motlová, Kralupy...
Zdravě a chutně /09.11.08
Pangasius na zelenině

Pangasius na zelenině

Filety pangasia nemají kosti – hodí se pro děti.
Alena Ellerová, Znojmo
Zdravě a chutně /28.02.10
Zapečené brambory s rukolou a sýrem cottage

Zapečené brambory s rukolou a sýrem cottage

Jednoduchá jarní dobrota.

Lucie Dolejší, Kroměříž

Zdravě a chutně /27.03.15
Cuketové nudličky

Cuketové nudličky

Linda Jirásková, Rokycany

Zdravě a chutně /11.02.18
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu