Reklama
Patizonové řízky
Fotogalerie:

Patizonové řízky

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha
Nerozpadnou se a nejsou mazlavé.
Anežka Marelová,
Frýdlant nad Ostravicí

Ingredience

  • 1 patizon
  • 1 stroužek česnek
  • špetka sůl
  • špetka pepř
  • 100 g šunka
  • 6 lžic mouka hladká
  • 2 vejce
  • 6 lžic strouhanka
  • 20 ml olej na smažení

Doba přípravy

Počet porcí

12

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. Omytý patizon podélně nakrájíme na plátky asi 1 cm široké. Jde to dobře‚ protože je pevný. Plátky potřeme česnekem‚ osolíme a opepříme. Na každý položíme plátek šunky.
  2. Připravené porce opatrně obalíme v trojobalu (hladká mouka‚ vejce‚ strouhanka) a smažíme na rozpáleném oleji dozlatova.
  3. Jako příloha se nejlépe hodí vařené brambory.

Pošli recept! 8/2010 (14.7.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Canelloni se třemi druhy sýrů a mangoldem

Canelloni se třemi druhy sýrů a mangoldem

Pokud neseženeš mangold, použij čerstvý špenát.
Zdravě a chutně /20.09.17
Pikantní jehla

Pikantní jehla

Maso zůstává krásně šťavnaté.

Milada Pernicová, Ústí nad Labem

Zdravě a chutně /09.06.16
Salát z mladého zelí

Salát z mladého zelí

Hotový salát by se měl ještě nechat alespoň 30 minut proležet v lednici, aby se chutě ...

Zdravě a chutně /29.07.17
Hráškový salát

Hráškový salát

Je dobrý s chlebem i jako příloha k masu.
Ivana Tylšarová, Zábřeh
...
Zdravě a chutně /11.11.10
Pangasius z přístavní krčmy

Pangasius z přístavní krčmy

Rybička schovaná v těstíčku mile překvapí.
Blanka Hrabětová,
Roudnice nad Labem
...
Zdravě a chutně /08.12.10
Celozrnný tvarohový koláč s ovocem

Celozrnný tvarohový koláč s ovocem

Dietní, a přesto chutný

Irena Procházková, Dolní Újezd

Zdravě a chutně /07.09.19
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu