Omáčku, která zbude po obalování, můžeme podávat samostatně, podobně jako kečup nebo hořčici.
Iva Černá, Praha
Ingredience
- 1 větší patizon
- 1 bílý jogurt
- 1 a 1/2 lžíce sušených rajčat
- 3 stroužky česneku
- několik černých oliv
- trocha olivového oleje
- podle potřeby sůl
- podle chuti, ale není nutnost pepř nebo grilovací koření
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
1. Patizon oloupeme a nakrájíme na plátky cca 2,5 cm silné.
-
2. Bílý jogurt smícháme s pokrájenými sušenými rajčaty, přidáme prolisovaný česnek a pokrájené černé olivy. Promícháme se lžící kvalitního olivového oleje. Podle vlastní chuti a úvahy můžeme osolit nebo přidat různé kořenicí směsi na grilování nebo prostě čerstvě mletý černý pepř.
-
3. V takto připravené směsi plátky patizonu ze všech stran obalíme a položíme na gril. Grilujeme do chvíle, dokud se neudělají na povrchu plátku patizonu bubliny. Podáváme s čerstvým pečivem a třeba i sklenkou dobrého bílého suchého vína.