Reklama
Patizon s jogurtem a olivami
Fotogalerie:

Patizon s jogurtem a olivami

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Omáčku, která zbude po obalování, můžeme podávat samostatně, podobně jako kečup nebo hořčici.

Iva Černá, Praha

Ingredience

  • 1 větší patizon
  • 1 bílý jogurt
  • 1 a 1/2 lžíce sušených rajčat
  • 3 stroužky česneku
  • několik černých oliv
  • trocha olivového oleje
  • podle potřeby sůl
  • podle chuti, ale není nutnost pepř nebo grilovací koření

Doba přípravy

Počet porcí

2-3

Orientační cena

90 Kč

Postup přípravy

  1. 1. Patizon oloupeme a nakrájíme na plátky cca 2,5 cm silné. 

  2. 2. Bílý jogurt smícháme s pokrájenými sušenými rajčaty, přidáme prolisovaný česnek a pokrájené černé olivy. Promícháme se lžící kvalitního olivového oleje. Podle vlastní chuti a úvahy můžeme osolit nebo přidat různé kořenicí směsi na grilování nebo prostě čerstvě mletý černý pepř. 

  3. 3. V takto připravené směsi plátky patizonu ze všech stran obalíme a položíme na  gril. Grilujeme do chvíle, dokud se neudělají na povrchu plátku patizonu bubliny. Podáváme s čerstvým pečivem a třeba i sklenkou dobrého bílého suchého vína.


Pošli recept! - Speciál - Léto na chalupě (16.7.2015)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Polévka ze zeleného hrášku

Polévka ze zeleného hrášku

Když není hrachová sezona, použij mražený. Martina Kadlečková, Strakonice
Zdravě a chutně /23.07.17
Kuličky z kuskusu

Kuličky z kuskusu

Křupavá dobrota je se salátem lahodná.
Milada Komárková, Opava
Zdravě a chutně /04.08.11
Zeleninové bábovičky

Zeleninové bábovičky

Připrav rodině hezké a chutné aspiky.
Alexandra Kosteláková, Strakonice
...
Zdravě a chutně /23.07.10
Celozrnný závin

Celozrnný závin

Díky zdravé alternativě oblíbeného českého dezertu můžu mlsat bez ...
Zdravě a chutně /16.03.12
Tofu s pečenými bramborami

Tofu s pečenými bramborami

Můžeme zvolit marinované nebo uzené tofu.

Kateřina Gajová, Brno

Zdravě a chutně /07.04.13
Závitek ze pstruha s paprikovým chutney

Závitek ze pstruha s paprikovým chutney

Vynikající a jednoduchý recept na pstruha.
Zdravě a chutně /08.05.18
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu