Reklama
Papriky plněné kuskusem
Fotogalerie:

Papriky plněné kuskusem

Lucie Konárková
Lucie Konárková
Kladno

Papriky plněné kuskusem.

Lucie Konárková, Kladno

Ingredience

  • 4 ks červená paprika
  • 2 lžíce olivový olej
  • dle potřeby sůl
  • dle potřeby pepř
  • 1 ks cibule nadrobno nakrájená
  • 1 stroužek česnek prolisovaný
  • 1 velká nebo 2 malé cuketa nakrájená na kostičky
  • 180 g kuskus
  • 1 kostka zeleninový bujón
  • z 1/2 citronu citrónová kůra
  • 200 g mozzarella pokrájená na kostičky
  • hrst bazalka
  • 4 lžíce parmazán strouhaný

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

120 Kč

Postup přípravy

  1. Papriky rozpůlte i se stopkou, vyjměte jadřince a vyškrábejte semínka. Narovnejte do zapékací misky, zakápněte 1 lžící olivového oleje, osolte a opepřete. Pečte doměkka při 200 °C asi půl hodiny.
  2. Na zbývajícím oleji osmahněte doměkka cibuli, přidejte česnek a cukety a asi 5 minut míchejte. Stáhněte z plamene, přisypte kuskus a vše zalijte vývarem, který jste si připravili z 300 ml vody a 1 zeleninového bujonu. Přikryjte a nechte 5 minut stát, aby kuskus nasál tekutinu.

  3. Nechte trochu vychladit, přidejte citronovou kůru, mozzarelu, bazalku a dosolte dle potřeby. Směsí naplňte papriky, poprašte je parmazánem a dejte na 20 minut zapéct. Podávejte s čerstvou bagetkou.

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Losos s medovo-hořčičnou omáčkou

Losos s medovo-hořčičnou omáčkou

Losos je velmi zdravá ryba, která by se v našem jídelníčku měla opakovat alespoň ...
Zdravě a chutně /29.03.13
Sumec na víně s bylinkami

Sumec na víně s bylinkami

Daniela Svobodová, Most

Zdravě a chutně /20.03.19
Pečená řepa s jablečnou pomazánkou

Pečená řepa s jablečnou pomazánkou

Kdo chce, může podávat s čerstvým pečivem.

Ivana Kolářová, Pouště

Zdravě a chutně /08.01.15
Losos na pomerančích

Losos na pomerančích

Lososa mám ze všech ryb nejraději.

Lucie Blahová, Slavičín

Zdravě a chutně /11.01.13
Sladké pokušení

Sladké pokušení

Lehoučký dezert, který neohrozí linii.

Eva Lamačová, Brno

Zdravě a chutně /09.06.16
Salát Caesar

Salát Caesar

REDAKCE DOPORUČUJE
Zdravě a chutně /22.03.18
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu