Papriky plněné kuskusem.
Lucie Konárková, Kladno
Ingredience
- 4 ks červená paprika
- 2 lžíce olivový olej
- dle potřeby sůl
- dle potřeby pepř
- 1 ks cibule nadrobno nakrájená
- 1 stroužek česnek prolisovaný
- 1 velká nebo 2 malé cuketa nakrájená na kostičky
- 180 g kuskus
- 1 kostka zeleninový bujón
- z 1/2 citronu citrónová kůra
- 200 g mozzarella pokrájená na kostičky
- hrst bazalka
- 4 lžíce parmazán strouhaný
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Papriky rozpůlte i se stopkou, vyjměte jadřince a vyškrábejte semínka. Narovnejte do zapékací misky, zakápněte 1 lžící olivového oleje, osolte a opepřete. Pečte doměkka při 200 °C asi půl hodiny.
-
Na zbývajícím oleji osmahněte doměkka cibuli, přidejte česnek a cukety a asi 5 minut míchejte. Stáhněte z plamene, přisypte kuskus a vše zalijte vývarem, který jste si připravili z 300 ml vody a 1 zeleninového bujonu. Přikryjte a nechte 5 minut stát, aby kuskus nasál tekutinu.
-
Nechte trochu vychladit, přidejte citronovou kůru, mozzarelu, bazalku a dosolte dle potřeby. Směsí naplňte papriky, poprašte je parmazánem a dejte na 20 minut zapéct. Podávejte s čerstvou bagetkou.