Polévka z červených paprik, mrkve a rajčat je skutečně výborná, má krásnou sytou barvu, která dává vyniknout sýrovým knedlíčkům.
Pavel Štrougal, Ústí nad Labem - Krásné Březno
Ingredience
- 3 ks červená paprika
- 1 mrkev
- 1 brambora
- 1 cibule
- 3 stroužky česnek
- 1 plechovka rajčata konzervovaná
- 3 ks pomeranče
- sůl, pepř
- olej
- 200 g sýr
- 1 vejce
- 60 g hladká mouka
- petrželka
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Ve velkém hrnci rozehřejeme olej a orestujeme cibuli a česnek. Přidáme mrkev, bramboru a papriky nakrájené na kostičky a podusíme. Z pomerančů vymačkáme šťávu a polovinu nalijeme k zelenině. Dále přidáme sterilovaná rajčata i s nálevem, asi 200 ml vody, sůl a špetku pepře. Pod pokličkou asi 15 minut povaříme.
-
Mezitím smícháme v misce nastrouhaný sýr, vejce, mouku, sůl, pepř a nasekanou petrželku. Vytvoříme malé knedlíčky, které uvaříme v osolené (mírně se vařící) vodě. Při prudkém varu se knedlíčky rozpadnou. Hotové knedlíčky vyjmeme a uchováme v teple.
-
Polévku necháme trochu zchladnout a pak ji rozmixujeme do hladka. Polévku vrátíme zpět do hrnce, přidáme zbylou pomerančovou šťávu, dochutíme solí a prohřejeme.
Hotovou polévku rozdělíme do talířů, přidáme knedlíčky a podáváme nejlépe s čerstvým pečivem.