Reklama
Papriková polévka se sýrovými knedlíčky
Fotogalerie:
 

Papriková polévka se sýrovými knedlíčky

Pavel Štrougal
Pavel Štrougal
Ústí nad Labem - Krásné Březno

Polévka z červených paprik, mrkve a rajčat je skutečně výborná, má krásnou sytou barvu, která dává vyniknout sýrovým knedlíčkům.

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem - Krásné Březno

Ingredience

  • 3 ks červená paprika
  • 1 mrkev
  • 1 brambora
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česnek
  • 1 plechovka rajčata konzervovaná
  • 3 ks pomeranče
  • sůl, pepř
  • olej
  • 200 g sýr
  • 1 vejce
  • 60 g hladká mouka
  • petrželka

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. Ve velkém hrnci rozehřejeme olej a orestujeme cibuli a česnek. Přidáme mrkev, bramboru a papriky nakrájené na kostičky a podusíme. Z pomerančů vymačkáme šťávu a polovinu nalijeme k zelenině. Dále přidáme sterilovaná rajčata i s nálevem, asi 200 ml vody, sůl a špetku pepře. Pod pokličkou asi 15 minut povaříme.

  2. Mezitím smícháme v misce nastrouhaný sýr, vejce, mouku, sůl, pepř a nasekanou petrželku. Vytvoříme malé knedlíčky, které uvaříme v osolené (mírně se vařící) vodě. Při prudkém varu se knedlíčky rozpadnou. Hotové knedlíčky vyjmeme a uchováme v teple.

  3. Polévku necháme trochu zchladnout a pak ji rozmixujeme do hladka. Polévku vrátíme zpět do hrnce, přidáme zbylou pomerančovou šťávu, dochutíme solí a prohřejeme.

    Hotovou polévku rozdělíme do talířů, přidáme knedlíčky a podáváme nejlépe s čerstvým pečivem.

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Čína z lilku

Variace na "čínu" chutná s lilkem výborně, je lehká a rychlá, vyzkoušej ji. Helena ...
Zdravě a chutně /13.01.10
Zapečená zelenina s tofu

Zapečená zelenina s tofu

Bez cholesterolu a bez zbytečných kalorií.

Lenka Dospievová, Plzeň

Zdravě a chutně /18.07.13
Zeleninová paštika

Zeleninová paštika

Je stejně dobrá, jako pěkně vypadá.

Aneta Králová, Frýdek-Místek

Zdravě a chutně /17.03.16
Květáková mňamka

Květáková mňamka

Zapečením se dobře propojí všechny chutě.

Veronika Poláčková, Mýto

Zdravě a chutně /27.12.12
Kuřecí steaky s tymiánem

Kuřecí steaky s tymiánem

Nepřežeňte to s tymiánem, má výraznou chuť. 
Magda Lacková, Domažličky
Zdravě a chutně /16.03.12
Těstoviny s koprem

Těstoviny s koprem

Zdravá večeře, hotová za pár minut.
Karolína Wawrzaczová, Český Těšín
Zdravě a chutně /15.12.08
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu