Reklama
Papriková cizrna
Fotogalerie:

Papriková cizrna

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Často peču domácí chleba a ten je k omáčce úplně nejlepší. Dobrá je také s knedlíkem nebo rýží.

Andrea Vávrová, Turnov

Ingredience

  • 200 g cizrny
  • 1 lžička majoránky
  • 2 lžíce oleje
  • 2 větší cibule
  • 1 pórek
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 1 lžíce mleté sladké papriky
  • 500 ml zeleninového vývaru
  • 1 smetana ke šlehání
  • podle chuti sůl a pepř

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Cizrnu několikrát propláchneme studenou vodou a necháme namočenou přes noc.

  2. Druhý den cizrnu opět propláchneme, zalijeme čerstvou vodou, přidáme majoránku a vše vaříme asi 50 minut. Pak hrnec slijeme a necháme okapat.

  3. Na oleji orestujeme cibuli, na proužky pokrájený pórek, zaprášíme moukou s paprikou a zalijeme zeleninovým vývarem. Za občasného míchání omáčku povaříme asi 15 minut. Vmícháme cizrnu, smetanu, prohřejeme ji a dochutíme solí s pepřem.

Pošli recept! - Speciál - Česká kuchyně (21.10.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Pražma s celerovým pyré

Pražma s celerovým pyré

Pražma se dá sehnat ve větších supermarketech nebo v prodejnách ...
Zdravě a chutně /15.03.15
Pickles, zdravá pochoutka

Pickles, zdravá pochoutka

Kysaná zelenina by měla mít své stálé místo v našem jídelníčku, protože ...
Zdravě a chutně /27.10.08
Zeleninové lasagne

Zeleninové lasagne

Máme je rádi v létě i v zimě.
Olga Georgievová, Praha
Zdravě a chutně /20.08.08
Makové mléko

Makové mléko

Podle lidových pověstí přivolává krásné sny.
Bohumil Hynek, Praha
Zdravě a chutně /04.02.10
Provoněné kuře

Provoněné kuře

Toto je výborný, ale snadný recept na večeři i pro slavnostní příležitost!

Jana ...

Zdravě a chutně /01.03.12
Pohanková sekaná

Pohanková sekaná

Dá se jíst s brambory i s chlebem.

Zuzka Skoumalová, Klučov

Zdravě a chutně /09.02.16
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu