Často peču domácí chleba a ten je k omáčce úplně nejlepší. Dobrá je také s knedlíkem nebo rýží.
Andrea Vávrová, Turnov
Ingredience
- 200 g cizrny
- 1 lžička majoránky
- 2 lžíce oleje
- 2 větší cibule
- 1 pórek
- 1 lžíce hladké mouky
- 1 lžíce mleté sladké papriky
- 500 ml zeleninového vývaru
- 1 smetana ke šlehání
- podle chuti sůl a pepř
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Cizrnu několikrát propláchneme studenou vodou a necháme namočenou přes noc.
-
Druhý den cizrnu opět propláchneme, zalijeme čerstvou vodou, přidáme majoránku a vše vaříme asi 50 minut. Pak hrnec slijeme a necháme okapat.
-
Na oleji orestujeme cibuli, na proužky pokrájený pórek, zaprášíme moukou s paprikou a zalijeme zeleninovým vývarem. Za občasného míchání omáčku povaříme asi 15 minut. Vmícháme cizrnu, smetanu, prohřejeme ji a dochutíme solí s pepřem.