Reklama
Pangasius v balíčku
Fotogalerie:

Pangasius v balíčku

Dana Rokytová

Písek

V této úpravě je ryba chutnější, než když ji uvaříš v páře, a přitom také téměř bez tuku.

Dana Rokytová, Písek

Ingredience

  • trocha olivového oleje
  • 2 filety pangasius
  • trocha soli
  • trocha čerstvě mletého pepře
  • 2 stroužky česnek
  • 1 citron
  • 2 snítky hladká petrželky
  • Dip:
  • 125 ml bílý jogurt
  • 4 lžíce majonéza
  • špetka soli
  • 1 lžička karí
  • 1 lžíce petrželka

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Připravíme si dva větší pláty alobalu, které pomažeme olivovým olejem. Na každý položíme porci ryby, kterou jsme osolili a opepřili. Česnek oloupeme, pomocí nože rozdrtíme a posypeme jím pangasia. Citron důkladně omyjeme a nakrájíme na kolečka. Na každou porci položíme vždy 2 kolečka citronu a snítku petržele. 

  2. krok2

    Balíčky uzavřeme, dáme na plech a podlijeme několika lžícemi vody. Dáme do trouby předehřáté na 200 °C. Pečeme 20 minut.

  3. K rybě si připravíme zdravý a chutný dip: jogurt smícháme v misce s majonézou, ochutíme solí a karí. Na závěr vmícháme lžíci drobně nakrájené petrželky. Pangasia podáváme s vařenými brambory a vychlazeným jogurtovým dipem.

Tip redakce

Místo petrželky přidej k rybě čerstvý špenát.

Pošli recept! 5/2014 (18.4.2014)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Polníčkový krém

Polníčkový krém

Kateřina Abrtová, Praha
Zdravě a chutně /16.02.18
Dýňový koláč

Dýňový koláč

Veronika Dobrovolná, Přibyslav

Zdravě a chutně /22.01.18
Domácí rybí salát

Domácí rybí salát

Výborný rybí salát z plevelných sladkovodních ryb, který určitě v obchodě neseženete...
Zdravě a chutně /06.05.12
Zeleninová rychlovka načerveno

Zeleninová rychlovka načerveno

Hořčičná semínka zlepšují trávení.

Marie Ospalíková, Kroměříž

Zdravě a chutně /27.11.14
Bezlepkové kokosové řezy

Bezlepkové kokosové řezy

Spojení se šlehačkou je bezkonkurenční.
Iveta Šedivá, České Budějovice
Zdravě a chutně /26.04.10
Středomořské fazole

Středomořské fazole

Jednoduché a vydatné jídlo s vůní léta.

Tereza Vachová, Praha

Zdravě a chutně /06.06.12
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu