Reklama
Pangasius na broskvích s karí rýží
Fotogalerie:

Pangasius na broskvích s karí rýží

Dagmar Kadlecová

Dolní Kounice

Lahůdka pro milovníky rybího masa.

Dagmar Kadlecová, Dolní Kounice

Ingredience

  • Ingredience
  • 4 filety pangasius
  • trocha sůl a bílý pepř
  • trocha citronová šťáva, jeden malý plátek s kůrou
  • trocha hladká mouka
  • na smažení oříšek másla a kapka olivového oleje
  • 1 broskvový kompot (asi 2 půlky broskve zbavené slupky)
  • 1 smetana ke šlehání
  • 1 lžíce exotická omáčka Heinz
  • 1 malá čerstvá chilli paprička nasekaná nadrobno
  • 1 rýže parboiled
  • asi lžíce máslo
  • trocha karí a tlučený hřebíček
  • 1 hrst nasekaná zelená petrželka

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. Filety osolíme a lehce opepříme‚ zakápneme citronem a obalíme v mouce. Jemně je opečeme na másle s kapkou olivového oleje. Osmaženou rybu přendáme na talíř‚ můžeme zakrýt pokličkou‚ aby dozrála‚ než uděláme z výpeku omáčku.

  2. Do šťávy po smažení vložíme na kostičky nakrájené broskve‚ exotickou omáčku‚ chilli‚ nasekaný malý plátek citronu i s kůrou. Prudce prohřejeme‚ zalijeme jednou lžící šťávy z kompotu a tak třemi lžícemi šlehačky. Posypeme petrželkou‚ promíchneme‚ případně trošku dle chuti posolíme a přelijeme filety.

  3. Na dno hrnce dáme máslo a špetku soli‚ dozlatova osmažíme rýži‚ přidáme lžičku karí a hřebíček‚ promícháme a necháme uvolnit vůni koření. Vhodíme hrstku petrželky‚ zalijeme vodou a ještě podle potřeby dosolíme. Uvaříme stejně jako obvykle.

Pošli recept! 6/2012 (7.5.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Salát z bylinek a ostružin

Salát z bylinek a ostružin

Proč nevyužít darů, které příroda nabízí. Klára Lešecká, Prachatice
Zdravě a chutně /05.08.17
Jablková miska s medem a oříšky

Jablková miska s medem a oříšky

Výborná svačinka, kterou mě pohostila kamarádka.
Hana Kupková, Ostrava
Zdravě a chutně /23.12.11
Zeleninový salát s cizrnou a pšenicí

Zeleninový salát s cizrnou a pšenicí

Jídlo plné vitaminů, na které se těší celá rodina. Připravuji ho rodičům ...
Zdravě a chutně /07.04.12
Kuře na polštářku ze zeleniny

Kuře na polštářku ze zeleniny

Pod kuře můžeš dát ještě kousek uzeného.

Ivana Černá, Praha

Zdravě a chutně /05.03.14
Jarní nádivka

Jarní nádivka

Skvělá nádivka s vepřovým a uzeným masem, kterou si můžeme připravit nejen na jaře.

...

Zdravě a chutně /15.04.12
Zapékaná brokolice

Zapékaná brokolice

Zachutná i těm, kteří jinak zeleninu příliš nemilují.

Daniel Žáček, 11 let, Praha

Zdravě a chutně /12.04.13
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu