Reklama
Pan losos opálený dobronzova
Fotogalerie:

Pan losos opálený dobronzova

Kateřina Gajová

Brno

Hořkosladká japonská specialita.

Kateřina Gajová, Brno

Ingredience

  • 250-300 g čerstvý losos
  • 2-3 lžíce sójová omáčka
  • 3-4 lžíce saké
  • 4 lžíce voda
  • 2 lžičky melasa
  • 1 hrst sezamová semínka
  • 100 g rýže basmati
  • trocha sezamového oleje

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

150 Kč

Postup přípravy

  1. Olej rozpálíme a dáme na něj lososa kůží dolů. Opékáme ne příliš zprudka asi
    5 minut. Připravíme si zálivku: smícháme vodu, saké, melasu a sójovou omáčku. Půjde to snáze, když směs ohřejeme v mikrovlnce.

  2. Lososa zalijeme zálivkou a otočíme na druhou stranu. Přikryjeme, zmírníme plamen a 5 minut dusíme, dokud omáčka nezhoustne. Podáváme posypané sezamem a polité omáčkou s nudlemi soba nebo rýží basmati.

Pošli recept! 12/2012 (5.11.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Salát s broskví a sušenou šunkou

Salát s broskví a sušenou šunkou

Pokud máš meloun, přidej pár kousků. Dana Pytlíková, Chrudim
Zdravě a chutně /26.09.15
Bramborový dia koláč

Bramborový dia koláč

Je příjemně vláčný.

Jana Remková, Orlová

Zdravě a chutně /29.05.15
Kapiová pomazánka

Kapiová pomazánka

Je jemnější než kupovaná.

Anna Šušláková, Most

Zdravě a chutně /26.01.16
Tuňákový salát

Tuňákový salát

Tento recept mám od známých z Německa.
Adéla Roudnická, Jablonné
Zdravě a chutně /19.12.09
Zapečená čočka

Zapečená čočka

Zdravé jídlo z dostupných surovin.

Jitka Pavlíková, Strakonice

Zdravě a chutně /08.11.15
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu