Reklama
Pampeliškový med
Fotogalerie:

Pampeliškový med

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Je plný hřejivého jarního sluníčka.

Zita Kamínková, Praha

Ingredience

  • 400 květů pampelišek
  • 1,5 l vody
  • 1,5 kg cukru krystalu
  • 2 citrony

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

35 Kč

Postup přípravy

  1. 1. Květy pampelišek nasypeme do hrnce a zalijeme vodou. Přivedeme k varu a povaříme 10 minut. Přidáme na plátky nakrájené citrony a odvar necháme 24 hodin louhovat.

  2. 2. Druhý den odvar přecedíme přes plátno a do čistého odvaru přidáme cukr. Roztok znovu vaříme 1–1,5 hodiny podle toho, jak hustý sirup chceme získat. Občas jej promícháme vařečkou a hustotu zkoušíme na talířku.

  3. 3. Horký pampeliškový med nalijeme do sklenic, zavíčkujeme a skladujeme v chladnější místnosti.


Pošli recept! 6/2015 (4.5.2015)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Bramborový salát s makrelou

Bramborový salát s makrelou

Se solí opatrně, makrela bývá dost slaná. Andrea Janáková, Polička
Zdravě a chutně /30.11.16
Ryba na špenátovém lůžku

Ryba na špenátovém lůžku

Když jsem položila rybu na lůžko z čerstvých špenátových listů, celá rodina si moc ...
Zdravě a chutně /30.10.12
Ředkvičkový salát

Ředkvičkový salát

Je plný vitaminů a vypadá úžasně.

Lenka Příhodová, Praha

Zdravě a chutně /06.06.15
Kuskus se sušenými rajčaty

Kuskus se sušenými rajčaty

Tento pokrm se dá jíst teplý i studený.
Eva Klepsová, Dolní Lukavice
Zdravě a chutně /24.02.10
Lehký salát s avokádem

Lehký salát s avokádem

Avokádo je v salátu výborné.

Veronika Poláčková, Mýto

Zdravě a chutně /19.08.14
Kaštanová skládanka

Kaštanová skládanka

Tahini je pasta ze sezamových semínek.

Kateřina Gajová, Brno

Zdravě a chutně /28.11.14
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu