Reklama
Ovocný salát
Fotogalerie:

Ovocný salát

Eva Skoumalová

Klučov
Posílám recept na velice jednoduchý a chutný salát.
Eva Skoumalová, Klučov

Ingredience

  • 3 nektarinka
  • 2 banány
  • 3 broskve
  • 1 trs víno hroznové

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Dobře omyjeme čerstvé ovoce – broskve, nektarinky, hrozny. Banány oloupeme a nakrájíme na plátky. Broskve a nektarinky vypeckujeme a nakrájíme na kousky. Hrozny rozkrájíme na půlky (pokud jsou velké, můžeme i na čtvrtky).
  2. Všechno pokrájené ovoce dáme do mísy a dobře promícháme. Nic dalšího (ani sladidlo) není třeba přidávat, pokud jsme použili dostatečně vyzrálé a sladké ovoce. Zvláště banány dají salátu sladkost a příjemnou chuť.
  3. Ovoce po několika minutách pustí šťávu a salát je pak výborný, osvěžující. Ovoce můžeme i různě kombinovat podle možností, chuti a sezony.

Pošli recept! - Speciál - Letní párty (23.6.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Polníčkový krém

Polníčkový krém

Kateřina Abrtová, Praha
Zdravě a chutně /16.02.18
Sójový guláš

Sójový guláš

Oběd pro vegetariány je dobrý i při hubnutí.
Lucie Kirschnerová, Praha
Zdravě a chutně /29.12.10
Špenátová roláda

Špenátová roláda

Výbornou roládu ze špenátu můžeš udělat i z listového těsta.
Vlaďka W., Slavkov u ...
Zdravě a chutně /10.10.08
Orecchiette s restovanou zeleninou

Orecchiette s restovanou zeleninou

Něco na způsob báječného těstovinového salátu, jen v tepelné úpravě.

...

Zdravě a chutně /24.04.17
Ředkvičková polévka

Ředkvičková polévka

Před servírováním by se měla vychladit.

Andrea Cihelková, Kroměříž

Zdravě a chutně /19.06.17
Zapečená čekanka

Zapečená čekanka

Čekanku jsme u nás bohužel zatím nedokázali dostatečně ocenit, přitom je chutná ...

Zdravě a chutně /01.03.16
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu