Ingredience
- 250 g jáhly
- špetka sůl
- 1 lžíce olej
- 600 g jablka
- 1 lžíce cukr krupice
- 1 jogurt bílý
- 1 lžička skořice
- na dochucení med
- vlašské ořechy na ozdobu
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Jáhly několikrát spaříme horkou vodou a uvaříme dle návodu se špetkou soli a lžící oleje a necháme je vychladnout. Jablka pokrájená na kousky krátce podusíme s trochou vody a cukru a také je necháme vychladnout.
-
Smícháme jáhly, jablka, jogurt s trochou skořice a osladíme podle vlastní chuti medem. Dáme vychladit nebo hned konzumujeme. Místo jablek jsou výborné švestky, meruňky, banány či jiné ovoce dle sezony a vlastní fantazie. Můžeme použít i kompot. Posypeme ořechy.