Reklama
Ovocné jáhly
Fotogalerie:

Ovocné jáhly

Zdena Plachá

Chrudim
Jáhly moje dcera miluje, proto v naší kuchyni nikdy nechybí.
Zdena Plachá, Chrudim

Ingredience

  • 250 g jáhly
  • špetka sůl
  • 1 lžíce olej
  • 600 g jablka
  • 1 lžíce cukr krupice
  • 1 jogurt bílý
  • 1 lžička skořice
  • na dochucení med
  • vlašské ořechy na ozdobu

Doba přípravy

Počet porcí

3

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Jáhly několikrát spaříme horkou vodou a uvaříme dle návodu se špetkou soli a lžící oleje a necháme je vychladnout. Jablka pokrájená na kousky krátce podusíme s tro­chou vody a cukru a také je necháme vychladnout.
  2. Smícháme jáhly, jablka, jogurt s trochou skořice a osla­­díme podle vlastní chuti medem. Dáme vychladit nebo hned konzumujeme. Místo jablek jsou výborné švestky, meruňky, banány či jiné ovoce dle sezony a vlastní fantazie. Můžeme použít i kompot. Posypeme ořechy.

Pošli recept! 5/2009 (15.4.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Vločkové placky

Vločkové placky

Je to taková zdravá pochoutka k čaji. Alena Michalová, Rožnov
Zdravě a chutně /26.04.10
Zapečená rajčata s mozarellou

Zapečená rajčata s mozarellou

Lehká večere nejen na horké dny.

Libuše Hlaváčová, Brno

Zdravě a chutně /13.08.12
Pečené rizoto

Pečené rizoto

Mám ráda jídla, se kterými není mnoho práce. Stačí jen promíchat, zapéct a je hotovo.

...
Zdravě a chutně /24.01.17
Banánovo-kakaový koláč

Banánovo-kakaový koláč

Chutný a bez lepku

Karolína Peterová, Praha

Zdravě a chutně /30.09.19
Zelené těstoviny

Zelené těstoviny

Skvělý bezmasý oběd.

Lucie Blahová, Slavičín

Zdravě a chutně /13.10.12
Nakládané zelí

Nakládané zelí

Domácí zelí svou chutí jednoznačně vítězí nad kupovaným.
Jarmila Odvárková, ...
Zdravě a chutně /14.06.11
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu