Reklama
Ovesné večky
Fotogalerie:

Ovesné večky

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Anna Šušláková, Most

Ingredience

  • 200  ml mléka
  • 1 lžička medu
  • 30  g droždí
  • 200  g hladké chlebové mouky
  • 200  g hladké mouky
  • 100  g mletých ovesných vloček
  • 1 lžička soli
  • 100  g hery
  • 200  ml podmáslí pokojové teploty
  • 1 vejce
  • sezamové semínko

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Z vlažného mléka, lžičky medu a droždí si připravíme kvásek, který necháme na teplém místě vzejít.

  2. Do mísy nasypeme obě mouky, vločky a sůl a promícháme. Přidáme rozehřátou vlahou heru, podmáslí a kvásek a vypracujeme vláčné těsto. Necháme kynout.

  3. Vykynuté těsto rozdělíme na dvě půlky a vytvarujeme veky. Dáme je na plech s pečicím papírem, potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme sezamem a necháme ještě asi 20 minut kynout.

  4. Pečeme při 190 °C 15 minut. Pak teplotu snížíme na 160 °C a pečeme ještě dalších 15 minut.

Pošli recept! 10/2018 (3.9.2018)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Majoránkové rybí filé

Majoránkové rybí filé

Vyzkoušej výbornou kombinaci chutí. Žaneta Zemanová, Jablunkov
Zdravě a chutně /20.05.10
Cuketove lasagne

Cuketove lasagne

Prodávají se dva druhy lasagní, jedny se musí předem uvařit, u těch druhých ...

Zdravě a chutně /15.08.16
Kapr na křenu

Kapr na křenu

Podáváme s vařenými brambory.

Josef Bartušek, Bítovčice

Zdravě a chutně /26.03.13
Salát s kuřecími játry

Salát s kuřecími játry

Oblíbená večeře mého bratra.

Vendula Bláhová, Šumperk

Zdravě a chutně /20.07.15
Ředkvičková, okurková a hermelínová pomazánka

Ředkvičková, okurková a hermelínová pomazánka

Tři super rychlé pomazánky z jednoho základu.

Hana Šátralová, Praha

Zdravě a chutně /19.04.15
Canelloni se třemi druhy sýrů a mangoldem

Canelloni se třemi druhy sýrů a mangoldem

Pokud neseženeš mangold, použij čerstvý špenát.
Zdravě a chutně /20.09.17
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Jahody... často se jim říká královské ovoce nebo také ovoce lásky. Jsou to trefná označení! Svým tvarem připomínají srdce a z každého zákusku udělají božský zážitek. Pojďte si je s námi vychutnat a užít si sladkosti, které nabízí sama příroda. Vyzkoušejte jahody jak v hlavním jídle, tak v nápojích nebo jako ozdobu neodolatelných dortů. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu