Reklama
Ovesné večky
Fotogalerie:

Ovesné večky

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Anna Šušláková, Most

Ingredience

  • 200  ml mléka
  • 1 lžička medu
  • 30  g droždí
  • 200  g hladké chlebové mouky
  • 200  g hladké mouky
  • 100  g mletých ovesných vloček
  • 1 lžička soli
  • 100  g hery
  • 200  ml podmáslí pokojové teploty
  • 1 vejce
  • sezamové semínko

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Z vlažného mléka, lžičky medu a droždí si připravíme kvásek, který necháme na teplém místě vzejít.

  2. Do mísy nasypeme obě mouky, vločky a sůl a promícháme. Přidáme rozehřátou vlahou heru, podmáslí a kvásek a vypracujeme vláčné těsto. Necháme kynout.

  3. Vykynuté těsto rozdělíme na dvě půlky a vytvarujeme veky. Dáme je na plech s pečicím papírem, potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme sezamem a necháme ještě asi 20 minut kynout.

  4. Pečeme při 190 °C 15 minut. Pak teplotu snížíme na 160 °C a pečeme ještě dalších 15 minut.

Pošli recept! 10/2018 (3.9.2018)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Pečená rajská polévka

Pečená rajská polévka

Má výraznější chuť než klasická rajská polévka. Podávej ji s opečenými ...
Zdravě a chutně /02.01.15
Jáhlová kaše

Jáhlová kaše

Zdravá, lehká a přitom sytá snídaně, která chutná i dětem
Zdravě a chutně /30.06.09
Zelenina na víně

Zelenina na víně

Výborná ke grilovanému masu.

Jana Remková, Orlová

Zdravě a chutně /24.09.15
Rajčátka s brynzou

Rajčátka s brynzou

Brynzu kupuji pouze na Slovensku.

Elena Gajdíková, Kroměříž

Zdravě a chutně /04.10.13
Pangasius s rajčaty

Pangasius s rajčaty

Dlouho jsem si na rybě dokázala pochutnat, jen když byla v trojobalu a smažená. ...
Zdravě a chutně /24.11.08
Ovesné karbanátky s těstovinovým salátem

Ovesné karbanátky s těstovinovým salátem

Spoustu vitaminů, vlákniny a dalších látek ti dodá tato pochoutka.
Hana Kupková, ...
Zdravě a chutně /23.07.10
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu