Reklama
Ovesné lívanečky s medem
Fotogalerie:

Ovesné lívanečky s medem

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Díky vločkám jsou nadýchanější.


Lenka Hrabáková, Kolín

Ingredience

  • 50 g pohankových vloček
  • 250 ml vlažného mléka
  • 1 lžička cukru
  • 10 g droždí
  • 1 vejce
  • 200 g polohrubé mouky
  • špetka soli
  • na smažení tuk
  • 1 hrst oloupaných mandlí
  • trocha skořice
  • na polití med

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. Vločky zalijeme mlékem, přidáme lžičku cukru, rozdrobené droždí, promícháme a necháme vzejít kvásek. Pak vmícháme  vejce, prosátou mouku se solí  a necháme na teplém místě nakynout.

  2. Na tukem potřené pánvi zvolna smažíme lívanečky. Podáváme je posypané mandlemi a skořicí a  polité medem.

Pošli recept! 5/2016 (13.4.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Cizrnové fetti

Cizrnové fetti

Tahini je pasta z drcených sezamových semínek a soli.   Jana ...
Zdravě a chutně /20.11.15
Rukolový salát

Rukolový salát

Úžasná večeře plná chutí a barev.

Veronika Krajíčková, Liberec

Zdravě a chutně /11.05.14
Polenta s restovanou cuketou

Polenta s restovanou cuketou

Kukuřičná kaše neboli polenta je typickou italskou specialitou.

Petra Kuchařová, Praha

Zdravě a chutně /04.06.14
Špaldové dalamánky

Špaldové dalamánky

Jsou opravdu výborné, dělám je často.

Zuzka Skoumalová, Klučov

Zdravě a chutně /04.12.14
Srdíčkové rizoto

Srdíčkové rizoto

Rýži miluju ve všech úpravách, ale nejraději mám srdíčkové rizoto.
Ivana Bínová, ...
Zdravě a chutně /21.07.08
Květákové karí s řapíkatým celerem

Květákové karí s řapíkatým celerem

Máme rádi, když bylinky provoní celý pokrm. Dodá to příjemný dojem exotiky.

Anna ...

Zdravě a chutně /28.08.16
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu