Reklama
Ovesné karbanátky
Fotogalerie:

Ovesné karbanátky

Blažena Bolková

Horní Tošanovice
Dávám do nich droždí, jsou plné vitaminů!
Blažena Bolková, Horní Tošanovice

Ingredience

  • 200 g vločky ovesné
  • 1 vejce
  • 2 lžíce mouka celozrnná
  • špetka kmín drcený
  • špetka majoránka
  • dle chuti koření na mleté maso
  • dle chuti pepř
  • dle chuti sůl
  • 50 g droždí
  • 1 cibule
  • olej na smažení

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

30 Kč

Postup přípravy

  1. Ovesné vločky namočíme na 20 minut do vody, pak je scedíme (vymačkáme) přes síto a vodu vylijeme. Přidáme vejce, mouku, koření, droždí a strouhanou cibuli, vše dobře promícháme.
  2. Na pánvi rozehřejeme sádlo nebo olej a lžící nabíráme vločkovou směs. Smažíme po obou stranách dozlatova.
  3. Opečené karbanátky položíme na ubrousek a odsajeme přebytečnou mastnotu. Podáváme se zelím. Jsou výborné i studené.

Pošli recept! 9/2009 (12.8.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Zapečená brokolice s mrkví a sýrem

Zapečená brokolice s mrkví a sýrem

Zapečenou brokolici jistě znáte, ale už jste ji zkoušeli s mrkví? Jana Litovčenková, ...
Zdravě a chutně /09.10.12
Špagety s olivovým pestem

Špagety s olivovým pestem

Podle receptu

Kláry Pelcové z Jičína

Zdravě a chutně /23.02.20
Kuřecí se zeleninou a pohankou

Kuřecí se zeleninou a pohankou

Rychlá teplá večeře.

Lucie Londa, Ústí nad Labem

Zdravě a chutně /11.08.14
Celerová polévka

Celerová polévka

Celer je výtečné afrodiziakum a i v polévce udělá své.
Antonín Buchar, ...
Zdravě a chutně /14.02.13
Fenyklový salát s pomeranči

Fenyklový salát s pomeranči

Připraveno podle receptu

Ivy Bartákové z Nového Města na Moravě

Zdravě a chutně /20.03.18
Papriky tří barev

Papriky tří barev

Tyhle sklenice s vesele barevným obsahem zdobí moji špajzku každoročně. Je to ...
Zdravě a chutně /12.12.08
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu