Ingredience
- 200 g vločky ovesné
- 1 vejce
- 2 lžíce mouka celozrnná
- špetka kmín drcený
- špetka majoránka
- dle chuti koření na mleté maso
- dle chuti pepř
- dle chuti sůl
- 50 g droždí
- 1 cibule
- olej na smažení
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Ovesné vločky namočíme na 20 minut do vody, pak je scedíme (vymačkáme) přes síto a vodu vylijeme. Přidáme vejce, mouku, koření, droždí a strouhanou cibuli, vše dobře promícháme.
-
Na pánvi rozehřejeme sádlo nebo olej a lžící nabíráme vločkovou směs. Smažíme po obou stranách dozlatova.
-
Opečené karbanátky položíme na ubrousek a odsajeme přebytečnou mastnotu. Podáváme se zelím. Jsou výborné i studené.