Reklama
Osvěžující salát s jablky
Fotogalerie:

Osvěžující salát s jablky

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Je vhodný především pro zimní období.

Zlata Komondiová, Praha

Ingredience

  • 500 g kysané zelí (nejlépe domácí)
  • 1 cibule
  • 2 jablka
  • drcený kmín dle potřeby
  • 3 stroužky česnek
  • 2 ks mrkev
  • 2 lžíce kompotovaný nebo čerstvý ananas
  • několik černých oliv
  • čerstvá zelená nať (petrželka nebo kopr)
  • olivový olej dle potřeby
  • Zálivka:
  • 2 lžíce olej
  • 10 lžic voda
  • sůl podle chuti
  • cukr krupice dle potřeby
  • trocha citronové šťávy

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. Kysané zelí překrájíme na kratší vlákna, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a nakrájená nebo nastrouhaná jablka. Pokud není v zelí kmín, tak ho do salátu doplníme.

  2. Přidáme drcený česnek, nastrouhanou mrkev, na kostky nakrájený ananas, černé olivy a trochu pokrájené zelené natě. Olivový olej nebo jiný vhodný druh oleje můžeme vynechat, ale do syrových salátů je nejlepší, protože usnadňuje zužitkování vitaminu A a upravuje konzistenci salátu.

  3. Zálivku připravíme podle chuti kysaného zelí, pokud je původní šťáva kyselá, přidáme cukr, pokud není, použijeme citronovou šťávu. Salát podáváme k různým pokrmům i samostatně s pečivem. Každou porci můžeme ještě posypat kousky mandlí nebo předem opraženými a nasekanými lískovými jádry.


Pošli recept! - Speciál - Vaříme ze zelí (20.1.2014)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Ředkvičková polévka

Ředkvičková polévka

Před servírováním by se měla vychladit. Andrea Cihelková, Kroměříž
Zdravě a chutně /19.06.17
Tolárky s kuřecími řízky

Tolárky s kuřecími řízky

Vypadají krásně, chutnají ještě líp.

Renata Doubková, Most

Zdravě a chutně /20.03.13
Čočková paštika

Čočková paštika

Jídlo z plechové kouzelnice.

Božena Kolářová, Pouště

Zdravě a chutně /11.03.16
Gratinované brambory s cuketou

Gratinované brambory s cuketou

Jednoduchý, rychlý a výborný oběd.

Lenka Zdráhalová, Bystřice pod Hostýnem 

Zdravě a chutně /09.12.12
Cubolgoni pro děti

Cubolgoni pro děti

Jemný a pestrý pokrm vhodný pro děti. Pochutnají si na něm ale i dospělí.
...
Zdravě a chutně /19.07.12
Čočkové karbanátky

Čočkové karbanátky

Luštěniny jsou důležitým zdrojem rostlinných bílkovin.

Alice Voborníková, ...

Zdravě a chutně /26.02.16
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu