Reklama
Orestovaný králík s kuskusem a pórkem
Fotogalerie:

Orestovaný králík s kuskusem a pórkem

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha
Vypadá to úplně jako rizoto, ale je to lepší!
Martina Najdrová, Lomnice n. Lužnicí

Ingredience

  • 2 vykostěné kusy králičí stehna
  • 1 pórek
  • 150 g kuskus
  • 180 ml vývar zeleninový
  • trocha olej olivový
  • trocha omáčka sojová
  • pepř
  • sůl

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. Na olivovém oleji orestujeme pórek, na proužky nakrájené králičí maso a přidáme sójovou omáčku, pepř a sůl. Orestované maso podlijeme třemi lžícemi zeleninového vývaru a necháme dusit, dokud maso nezměkne.
  2. Mezitím připravíme kuskus: do zeleninového vývaru nasypeme kuskus, promícháme a necháme ho pět minut odstát.
  3. K orestovanému masu vmícháme kuskus a můžeme nechat i chvilku zapéct.

Pošli recept! 3/2009 (11.2.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Teplý pórkový salát s žampiony

Teplý pórkový salát s žampiony

Vyzkoušej samotný s chlebem či zamíchej s vařenými těstovinami. Lenka Endrlová, ...
Zdravě a chutně /04.05.13
Citronový pstruh

Citronový pstruh

Dobrý jak na ohni, tak na plotně.

Anita Vaverková, Broumov

Zdravě a chutně /15.05.12
Plněné pupky

Plněné pupky

Vegetariánská obměna knedlíků s uzeným.

Kateřina Gajová, Brno

Zdravě a chutně /19.03.14
Bylinkový kapr s brokolicí

Bylinkový kapr s brokolicí

Skutečná delikatesa z naší oblíbené české ryby. Je mnohem lepší než obyčejný ...
Zdravě a chutně /03.02.11
Patizonové řízky

Patizonové řízky

Nerozpadnou se a nejsou mazlavé.
Anežka Marelová,
Frýdlant nad Ostravicí
Zdravě a chutně /08.12.10
Tvarohová pomazánka

Tvarohová pomazánka

Díky pohance je sytější. Těm, kterým syrová cibule nedělá dobře, navrhuji nahradit ji...

Zdravě a chutně /23.03.17
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu