Vždycky dávám přednost pokrmům, které obsahují co nejvíc zeleniny.
Hedvika Brázdová, Klatovy
Ingredience
- 100 g špek
- 1 středně velká cibule
- 1 stroužek česnek
- 2 ks mladá cibulka
- 1/2 červená čekanka
- 1 bílá čekanka
- 12 vejce
- 150 g eidam
- trocha soli
- špetka pepře
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Špek nakrájíme na drobné kostičky, cibuli na měsíčky, česnek na plátky, mladou cibulku na kolečka a čekanku na proužky. Na pánvi rozpustíme špek a přidáme obě cibule a česnek. Restujeme asi 4 minuty a přidáme čekanku, krátce prohřejeme a necháme vychladit.
-
Sýr nastrouháme na hrubém struhadle. Do mísy vyklepneme vejce, přisypeme strouhaný sýr, sůl a pepř. Přidáme zeleninovou směs s čekankou a promícháme. Na plotně rozehřejeme teflonovou pánev (nemusíme používat tuk) a do ní vlijeme vaječnou směs. Opékáme na mírném ohni asi 5 minut a poté otočíme, dopečeme a ihned servírujeme. Omeletu podáváme s toastovým chlebem nebo jakýmkoliv pečivem. Výborně se hodí i jako lehký oběd.
Tip redakce
Pokud neseženeš mladou cibulku, nahraď ji zelenou částí pórku.