Reklama
Omeleta s čekankou a špekem
Fotogalerie:

Omeleta s čekankou a špekem

Hedvika Brázdová

Klatovy

Vždycky dávám přednost pokrmům, které obsahují co nejvíc  zeleniny.

Hedvika Brázdová, Klatovy

Ingredience

  • 100 g špek
  • 1 středně velká cibule
  • 1 stroužek česnek
  • 2 ks mladá cibulka
  • 1/2 červená čekanka
  • 1 bílá čekanka
  • 12 vejce
  • 150 g eidam
  • trocha soli
  • špetka pepře

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Špek nakrájíme na drobné kostičky, cibuli na měsíčky, česnek na plátky, mladou cibulku na kolečka a čekanku na proužky. Na pánvi rozpustíme špek a přidáme obě cibule a česnek. Restujeme asi 4 minuty a přidáme čekanku, krátce prohřejeme a necháme vychladit.

  2. Sýr nastrouháme na hrubém struhadle. Do mísy vyklepneme vejce, přisypeme strouhaný sýr, sůl a pepř. Přidáme zeleninovou směs s čekankou a promícháme. Na plotně rozehřejeme teflonovou pánev (nemusíme používat tuk) a do ní vlijeme vaječnou směs. Opékáme na mírném ohni asi 5 minut a poté otočíme, dopečeme a ihned servírujeme. Omeletu podáváme s toastovým chlebem nebo jakýmkoliv pečivem. Výborně se hodí i jako lehký oběd.

Tip redakce

Pokud neseženeš mladou cibulku, nahraď ji zelenou částí pórku.

Pošli recept! 2/2013 (7.1.2013)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Kuřecí prsa s kopřivovou  nádivkou

Kuřecí prsa s kopřivovou nádivkou

Připravuji tohle jídlo vždy o Velikonocích. Když ti přijdou hosté, můžeš jim ...
Zdravě a chutně /29.03.13
Tofu placičky s hořčicovou omáčkou

Tofu placičky s hořčicovou omáčkou

Tato pikantní dobrota je u nás velmi oblíbená.
Tereza Mrowiecová, Karviná
Zdravě a chutně /24.07.09
Špaldové palačinky s kuřecím karí

Špaldové palačinky s kuřecím karí

Špalda má příjemnou ořechovou chuť.

Veronika a Martin Kasíkovi, Praha

Zdravě a chutně /21.09.15
Bulgur zapečený s robi masem

Bulgur zapečený s robi masem

Robi maso lze zaměnit za tofu, šmakouna či kuřecí maso.

  Lucie Blahová, ...

Zdravě a chutně /25.01.16
Fazolky se sýrem

Fazolky se sýrem

Místo sýra můžeš dát vejce natvrdo.

Jana Remková, Orlová

Zdravě a chutně /19.06.13
Zapečené brambory se sójovými kostkami

Zapečené brambory se sójovými kostkami

Levné a zdravé jídlo přijde vhod vždycky. Ochutnej můj recept.
Jindřiška ...
Zdravě a chutně /28.02.10
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Sluníčko svítí, příroda láká a mně se nechce sedět doma, natož trávit hodiny u sporáku. Co s tím? Přece uvařit něco rychlého a hurá na výlet! Večer si posedíme s rodinou na zahradě, rozpálíme gril a budeme se kochat výhledem na letošní úrodu. Co s ní udělám? Upeču nějaký koláč nebo zavařím na později? Z receptů, které jste nám poslali, si jistě něco vyberu.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu