Zdravá, rychlá a velmi chutná omáčka na těstoviny, vše z jedné pánve!
Lucie Košátková, Praha
Ingredience
- půlka celer
- 6 ks větší žampiony
- 100 g rajský protlak
- 3 lžíce kečup
- 3 stroužky česnek
- 3 lžíce bazalka
- 1/2 lžičky chilli, červená paprika mletá
- na dochucení sůl, pepř
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Celer, žampiony a česnek nastrouháme a restujeme na pánvi asi 5-10 minut. Pod poklicí dusíme, dokud není celer měkký.
-
Přidáme rajský protlak, kečup, bazalku a koření. Dochutíme solí a pepřem dle chuti a povaříme 10 - 15 minut. Pokud je omáčka moc hustá přilijeme trochu vody nebo přidáme rajský protlak.
-
Podáváme s těstovinami a posypeme strouhaným parmezánem.