Reklama
Omáčka na těstoviny s celerem
Fotogalerie:

Omáčka na těstoviny s celerem

Lucie Košátková
Lucie Košátková
Praha 10

Zdravá, rychlá a velmi chutná omáčka na těstoviny, vše z jedné pánve!

Lucie Košátková, Praha

 

Ingredience

  • půlka celer
  • 6 ks větší žampiony
  • 100 g rajský protlak
  • 3 lžíce kečup
  • 3 stroužky česnek
  • 3 lžíce bazalka
  • 1/2 lžičky chilli, červená paprika mletá
  • na dochucení sůl, pepř

Doba přípravy

Počet porcí

4-6

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. Celer, žampiony a česnek nastrouháme a restujeme na pánvi asi 5-10 minut. Pod poklicí dusíme, dokud není celer měkký.

  2. Přidáme rajský protlak, kečup, bazalku a koření. Dochutíme solí a pepřem dle chuti a povaříme 10 - 15 minut. Pokud je omáčka moc hustá přilijeme trochu vody nebo přidáme rajský protlak.

  3. Podáváme s těstovinami a posypeme strouhaným parmezánem.

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Zahradnické kuře

Zahradnické kuře

Chutě se prolnou a kuře je voňavé. Radka Novotná, Louny
Zdravě a chutně /10.07.14
Zapomeňte na chlebíčky! 5 vtipných rychlovek na party

Zapomeňte na chlebíčky! 5 vtipných rychlovek na party

Už zase chystáte oslavu, ale protože nestíháte, budou se hosté opět muset smířit ...

Zdravě a chutně /20.05.15
Červená čočka s kořenovou zeleninou

Červená čočka s kořenovou zeleninou

Jednoduchá a hlavně rychlá úprava červené čočky. A jde to i bez octa.

Petra Dušková,...

Zdravě a chutně /08.05.13
Boloňská omáčka se sójou

Boloňská omáčka se sójou

Boloňské špagety trochu jinak.Výborná pikantní omáčka od mého táty.

Aneta Gazdová, ...

Zdravě a chutně /02.06.12
Platýz se žampiony

Platýz se žampiony

Platýz je bez kostí, takže by mohl zachutnat i odpůrcům ryb.

Veronika Poláčková, Mýto

...
Zdravě a chutně /06.05.12
Rajčata s kukuřicí

Rajčata s kukuřicí

Vyzkoušej a uvidíš, jak si pochutnáte.

Mirka Koulová, Uherský Brod

Zdravě a chutně /20.08.16
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu