Reklama
Okurkové kocábky
Fotogalerie:

Okurkové kocábky

Hodí se třeba na lehkou a chutnou svačinu.
Božena Kolářová, Nový Knín

Ingredience

  • 2 vejce
  • 100 g salám
  • 5 růžiček brokolice
  • 1 paprika červená
  • 1 paprika zelená
  • 1 paprika žlutá
  • 1 cibule
  • dle chuti sůl
  • dle chuti pepř
  • 2 okurka

Doba přípravy

30 minut

Počet porcí

4

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. Neoloupané salátové okurky rozkrojíme na polovinu, vydlabeme dužinu a dáme do mísy. Vařená vejce nastrouháme na hrubém struhadle, na kostičky nakrájíme salám, rozkrájíme také očištěné papriky. Oloupeme cibuli a nakrájíme ji na kolečka.
  2. Vejce, salám i papriky přidáme do mísy, ochutíme solí a pepřem.
  3. Směs dobře promícháme a plníme do vydlabaných lodiček. Nakonec ozdobíme vařenou brokolicí.

    TIP: Nejlepší je použít nějaký salám s červenou paprikou, nejlépe vyhovuje kombinaci s ostatními surovinami.
Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Domácí těstovinový salát s krůtím masem

Domácí těstovinový salát s krůtím masem

Toto jídlo vařím hrozně ráda, protože je to celkem jednoduché a miluje ho celá moje ...
Zdravě a chutně /02.04.12
Diacukroví – barevné půlměsíce

Diacukroví – barevné půlměsíce

Také diabetici si rádi smlsnou na něčem sladkém.
Hana Slatinská, Třebíč
Zdravě a chutně /24.02.10
Rukolový salát s lososem

Rukolový salát s lososem

V sezoně je lepší čerstvý chřest, který stačí jen krátce povařit. 

...
Zdravě a chutně /11.03.17
Plněná řepa

Plněná řepa

Pochoutka bez zbytečných kalorií.

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem

Zdravě a chutně /09.01.15
Salát z opečené zeleniny

Salát z opečené zeleniny

Místo čerstvého tymiánu dej do salátu dobromysl.

Iva Jahodová, Olomouc

Zdravě a chutně /18.08.16
Řízky s hrozny

Řízky s hrozny

Podávají se s brambory přelité omáčkou.

Zdena Halušková, Příbram

Zdravě a chutně /05.06.16
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu