Maso z okouna je velmi vyhledávané.
Ivo Novák, Strašice
Ingredience
- 2 střední okouni
- trocha soli
- podle chuti koření na čínu
- trocha citronové šťávy
- trocha sádla nebo olivového oleje
- 1 větší cibule
- 100 g slanina
- 2 lžičky sójová omáčka
- 200 g kuřecí prsa
- 100 g strouhaný sýr
- rýže
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Okouny očistíme, stáhneme kůži a opláchneme. Maso osolíme, posypeme kořením, pokapeme citronovou šťávou a v pánvi na tuku propečeme. Pak maso zbavíme všech kostí. Zatím propečeme také na kousky nakrájená kuřecí prsa. Tím máme připravený základ pro rizoto.
-
Do pánve, kde jsme smažili maso, rozkrájíme cibulku a přidáme najemno nakrájenou anglickou slaninu. Smažíme tak dlouho, dokud není cibulka dozlatova.
-
Pak cibulku se slaninou přidáme do misky s masem. Vše pokapeme sójovou omáčkou, dosolíme podle chuti a vmícháme do předem uvařené rýže. Přendáme na talíř a nastrouháme sýr. Asi minutu ještě prohřejeme v mikrovlnné troubě. Jako přílohu podáváme hroznové víno nebo cherry rajčátka.