Reklama
Okouní rizoto
Fotogalerie:

Okouní rizoto

Ivo Novák

Strašice

Maso z okouna je velmi  vyhledávané.

Ivo Novák, Strašice

Ingredience

  • 2 střední okouni
  • trocha soli
  • podle chuti koření na čínu
  • trocha citronové šťávy
  • trocha sádla nebo olivového oleje
  • 1 větší cibule
  • 100 g slanina
  • 2 lžičky sójová omáčka
  • 200 g kuřecí prsa
  • 100 g strouhaný sýr
  • rýže

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Okouny očistíme, stáhneme kůži a opláchneme. Maso osolíme, posypeme kořením, pokapeme citronovou šťávou a v pánvi na tuku propečeme. Pak maso zbavíme všech kostí. Zatím propečeme také na kousky nakrájená kuřecí prsa. Tím máme připravený základ pro rizoto.

  2. Do pánve, kde jsme smažili maso, rozkrájíme cibulku a přidáme najemno nakrájenou anglickou slaninu. Smažíme tak dlouho, dokud není cibulka dozlatova.

  3. krok3

    Pak cibulku se slaninou přidáme do misky s masem. Vše pokapeme sójovou omáčkou, dosolíme podle chuti a vmícháme do předem uvařené rýže. Přendáme na talíř a nastrouháme sýr. Asi minutu ještě prohřejeme v mikrovlnné troubě. Jako přílohu podáváme hroznové víno nebo cherry rajčátka.

Pošli recept! - Speciál - Česká kuchyně (20.8.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Jarní očista s červenou řepou

Jarní očista s červenou řepou

Víš, že zelenina dokáže zatočit s viry a bakteriemi? Magda Konopásková, ...
Zdravě a chutně /08.03.14
Vitamínová bomba

Vitamínová bomba

Tento salát je výživný a zdravý. Vždycky mi dodá energii.
Jaroslava ...
Zdravě a chutně /25.08.08
Hovězí s fazolkami a kukuřicí

Hovězí s fazolkami a kukuřicí

Podáváme bez přílohy nebo s bramborem.

Pavla Ryšavá, Blansko

Zdravě a chutně /14.05.17
Kaštanová skládanka

Kaštanová skládanka

Tahini je pasta ze sezamových semínek.

Kateřina Gajová, Brno

Zdravě a chutně /28.11.14
Celozrnné knedlíky

Celozrnné knedlíky

Jsou tmavší a hutnější, ale mnohem zdravější.
Jaroslava Skoumalová, Třebíč
Zdravě a chutně /27.09.11
Aljašská treska se špenátem

Aljašská treska se špenátem

Chuť čerstvého špenátu je výraznější.

Veronika Marková, Český Těšín

Zdravě a chutně /01.01.15
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu