Reklama
Okoun nilský se zeleninou
Fotogalerie:

Okoun nilský se zeleninou

žaneta šantavá
žaneta šantavá
chrudim

Lehká, dietní, zdravá a výborná večeře.

Žaneta Šantavá, Chrudim

Ingredience

  • 400 g čerstvý filet okoun nilský
  • 2 ks cibule
  • 5 lžic olivový olej
  • 400 g mražená či čerstvá mrkev s hráškem
  • špetka hrubá sůl
  • snítka čersvá bazalka
  • 2 plátky citron

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

200 Kč

Postup přípravy

  1. Nejprve filet překrojíme na dvě porce. Do pekáčku připravíme větší kus pečícího papíru, tak, aby se dal zvrchu ohnout jako psaníčko. Pokapeme olivovým olejem, položíme filety, posolíme a naklademe na tenká kolečka nakrájenou cibuli. Poklademe čerstvými lístky bazalky a zakápneme znovu olejem.
  2. Balíček z pečicího papíru zvrchu zabalíme a dáme na 10 minut nejlépe do horkovzdušné trouby. Mezitím si rozmrazíme či nakrájíme čerstvou zeleninu(výběr je na Vás) a orestujeme na olivovém oleji dokřupava. Podáváme s plátkem citronu.

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Salát s červenou řepou

Salát s červenou řepou

Neobvyklá chuť tě určitě zaujme. Natalia Horbas, Třebíč
Zdravě a chutně /17.08.12
Paštika z černých oliv

Paštika z černých oliv

Je dobrá na osmažených kolečkách rohlíku.

Lída Holubová, Pelhřimov

Zdravě a chutně /02.09.17
Ukrajinská štika

Ukrajinská štika

Ryby nejen ráda chytám, ale i jím. Proto se snažím připravit je pokaždé jinak.

Hana ...

Zdravě a chutně /26.05.12
Kuskus se sušenými rajčaty

Kuskus se sušenými rajčaty

Tento pokrm se dá jíst teplý i studený.
Eva Klepsová, Dolní Lukavice
Zdravě a chutně /24.02.10
Zapečená brokolice

Zapečená brokolice

Zdravá zeleninová dobrota.

Anna Skoumalová, Klučov

Zdravě a chutně /07.05.13
Dýňový salát s uzeným tofu

Dýňový salát s uzeným tofu

Skvělá a zdravá pochoutka z dýně vhodná pro ty, co mají rádi zdravé jídlo.

Dana ...

Zdravě a chutně /01.01.14
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu