Reklama
Nudle s lososem a koprem
Fotogalerie:

Nudle s lososem a koprem

Anna Herzová

Prachatice

Neboj se čerstvého kopru, hodně lidí se mu vyhýbá, ale jeho svěží chuť se k uzené rybě výborně hodí.

Anna Herzová, Prachatice

Ingredience

  • 1 mrkev
  • 1 červená cibule
  • 3 nasekané stonky řapíkatého celeru
  • 2 lžíce olej
  • 500 g uzený losos
  • 500 g těstoviny
  • 4 lžíce nasekaný čerstvý kopr
  • 2 lžíce citronová šťáva

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

200 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Mrkev nakrájenou na kolečka, cibuli na plátky a řapíkatý celer krátce osmahneme na olivovém oleji tak, aby zelenina zůstala křehká, ale nebyla syrová.

  2. krok2

    Z lososa odstraníme kůži a nákrájíme ho na menší kousky. Tyto kousky také rychle orestujeme na pánvi s trochou olivového oleje.

  3. krok3

    Těstoviny připravíme podle návodu a scedíme. Všechny ingredience smícháme dohromady, přičemž mícháme opatrně, aby se kousky lososa, které jsou velice křehké, zcela nerozpadly.

  4. Do vzniklé směsi ještě přidáme nasekaný čerstvý kopr a dvě lžíce čerstvě vymačkané šťávy z citronu. Každou porci ještě můžeme ozdobit snítkou kopru.

Tip redakce

Uzeného lososa kupuji v rybárně. Je chuťově mnohem lepší než balené vakuované plátky ze supermarketu.

Pošli recept! 6/2013 (6.5.2013)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Kuřecí vlnka v zeleninové marinádě

Kuřecí vlnka v zeleninové marinádě

Pikantní dobrota za pár korun. Jana Remková, Orlová
Zdravě a chutně /04.11.14
Těstovinový salát à la karí

Těstovinový salát à la karí

Karí koření používám téměř do všech jídel, máme jeho výraznou chuť rádi. V tomto...
Zdravě a chutně /23.02.13
Sváča pro mlsouna

Sváča pro mlsouna

Lucie Morávková, Břeclav

Zdravě a chutně /14.09.19
Salát s chřestem, kuřecím masem a bezinkovou zálivkou

Salát s chřestem, kuřecím masem a bezinkovou zálivkou

Nejen pro ty, kdo drží dietu

Podle receptu Anety Zvoníčkové z Prahy

Zdravě a chutně /21.05.18
Těstoviny s cuketou a tofu

Těstoviny s cuketou a tofu

Proč bychom měli jíst jen maso, když je spousta možností, jak dodat tělu potřebné ...

Zdravě a chutně /07.05.13
Plněné papriky s hermelínem

Plněné papriky s hermelínem

Večeře bohatá na plno důležitých vitamínů.

Veronika Marková, Český Těšín

Zdravě a chutně /24.05.13
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu