Neboj se čerstvého kopru, hodně lidí se mu vyhýbá, ale jeho svěží chuť se k uzené rybě výborně hodí.
Anna Herzová, Prachatice
Ingredience
- 1 mrkev
- 1 červená cibule
- 3 nasekané stonky řapíkatého celeru
- 2 lžíce olej
- 500 g uzený losos
- 500 g těstoviny
- 4 lžíce nasekaný čerstvý kopr
- 2 lžíce citronová šťáva
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Mrkev nakrájenou na kolečka, cibuli na plátky a řapíkatý celer krátce osmahneme na olivovém oleji tak, aby zelenina zůstala křehká, ale nebyla syrová.
-
Z lososa odstraníme kůži a nákrájíme ho na menší kousky. Tyto kousky také rychle orestujeme na pánvi s trochou olivového oleje.
-
Těstoviny připravíme podle návodu a scedíme. Všechny ingredience smícháme dohromady, přičemž mícháme opatrně, aby se kousky lososa, které jsou velice křehké, zcela nerozpadly.
-
Do vzniklé směsi ještě přidáme nasekaný čerstvý kopr a dvě lžíce čerstvě vymačkané šťávy z citronu. Každou porci ještě můžeme ozdobit snítkou kopru.
Tip redakce
Uzeného lososa kupuji v rybárně. Je chuťově mnohem lepší než balené vakuované plátky ze supermarketu.