Reklama
Nudle s hráškem
Fotogalerie:

Nudle s hráškem

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Mladý hrášek báječně oživí každý salát i teplé jídlo. Cukrový hrášek ani není nutné loupat.

Zuzana Svobodová, Brno

Ingredience

  • 100 g anglické slaniny
  • 2 stroužky česneku
  • 1 svazek jarní cibulky
  • 3 mrkve
  • 400 g domácích nudlí
  • 100 g mladého hrášku
  • 100 g mražených fazolek
  • 2 lžíce oleje
  • podle chuti sójová omáčka a sůl

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Anglickou slaninu nakrájíme na proužky. Česnek oloupeme a nakrájíme na plátky. Jarní cibulky
    očistíme a nakrájíme na asi třícentimetrové kousky. Mrkev oškrábeme a necháme v celku.
    Nudle uvaříme a dáme k nim povařit celé mrkve. Nudle scedíme a necháme okapat, mrkve vyjmeme a nakrájíme na kolečka.

  2. krok2

    Olej rozehřejeme na pánvi a poté do něj vsypeme slaninu. Za občasného míchání ji smažíme
    asi minutu, aby se tuk vyškvařil. Potom přidáme fazolky, nakrájený česnek a jarní cibulky. Společně smažíme asi minutu. Přilijeme lžíci vody, zmírníme oheň a necháme zhruba čtyři minuty dusit, ke konci přidáme čerstvý hrášek a nakrájenou mrkev.

  3. krok3

    Hotové nudle promícháme se zeleninou a slaninou a podle potřeby dochutíme sójovou omáčkou, případně solí.

Tip redakce

Asi 500 g hladké mouky smícháme na vále pomocí nože se špetkou soli a 3 vejci. Pak hněteme rukama, až vznikne tužší těsto. Rozdělíme na 3 díly a z každého vyválíme tenký plát. Pláty přeneseme na utěrky a necháme proschnout. Pak je nakrájíme na stejné díly široké 5–6 cm, poskládáme je na sebe a nakrájíme nudle, které dáme znovu proschnout.

Pošli recept! 6/2016 (2.5.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Čočkovo-zeleninová polévka

Čočkovo-zeleninová polévka

Naše oblíbená rychlovka, která je chutná a zasytí. Eva Krojová, Trnová
Zdravě a chutně /14.06.11
Brokolicové srdce

Brokolicové srdce

Koláč chutná i studený, třeba jako svačina.
Lukáš Bernatík, Havířov
Zdravě a chutně /17.09.09
kuřecí kousky s bramborem a zeleninou z parního hrnce

kuřecí kousky s bramborem a zeleninou z parního hrnce

Parní hrnec jsme si oblíbili.

Monika Jarošová, Polná

Zdravě a chutně /10.02.13
Pórkovo-kaštanová polévka

Pórkovo-kaštanová polévka

Kaštany se v naší kuchyni nevyužívají, což je škoda.  

Eliška Robová, ...

Zdravě a chutně /20.02.15
Pracny bez lepku

Pracny bez lepku

Suroviny seženeš  v prodejnách se zdravou výživou.

Petra Ménová, Kolín

Zdravě a chutně /14.02.15
Špaldové palačinky na višňové omáčce

Špaldové palačinky na višňové omáčce

Lahodný letní oběd, který zachutná nejen dětem.

Andrea Jílková, Polička

Zdravě a chutně /24.08.16
 

Nejnovější

Zapečené rolky z kotlety

Zapečené rolky z kotlety

Iveta Bílková, Kroměříž
Škola vaření /23.02.18
Krkovička s pikantní krustou

Krkovička s pikantní krustou

Dana Koutecká, Modřany

Všehochuť /23.02.18
Kuře à la bažant

Kuře à la bažant

Markéta Kyselová, Praha

Všehochuť /23.02.18
Mandlová kuřecí roláda

Mandlová kuřecí roláda

Alena Trousilová, Veltrusy

Všehochuť /23.02.18
Vepřová roláda na středomořský způsob

Vepřová roláda na středomořský způsob

Upečeno podle receptu

Barbory Slané z Prahy

Všehochuť /23.02.18
Rozinková rýže po indicku

Rozinková rýže po indicku

Uvařeno podle receptu

Karolíny Oujezdské z Opavy

Všehochuť /23.02.18
Králík na pivě

Králík na pivě

Marcela Rompotlová, Proseč

Všehochuť /23.02.18
Lahodná telecí plec na kmínu

Lahodná telecí plec na kmínu

Otto Plášek, Brno

Škola vaření /22.02.18
Telecí plec se zeleninou

Telecí plec se zeleninou

Klára Flenerová, Beroun

Škola vaření /22.02.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
special

Levné dobroty

Znáte rčení „za málo peněz hodně muziky“? Tato věta se pro mě po Vánocích stává kuchařskou mantrou. V lednu mi vždy připadá, že si moje fantazie vzala dovolenou a účet si fouká bolístky.

více
PosliRecept_extraspecial1712_copy

Pošli recept extra speciál Cukroví

Každý rok po svátcích se dušuji, že příští Vánoce pečení cukroví omezím na minimum. ‚‚Dva tři druhy a dost,‘‘...

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama