Reklama
Nudle s hráškem
Fotogalerie:

Nudle s hráškem

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Mladý hrášek báječně oživí každý salát i teplé jídlo. Cukrový hrášek ani není nutné loupat.

Zuzana Svobodová, Brno

Ingredience

  • 100 g anglické slaniny
  • 2 stroužky česneku
  • 1 svazek jarní cibulky
  • 3 mrkve
  • 400 g domácích nudlí
  • 100 g mladého hrášku
  • 100 g mražených fazolek
  • 2 lžíce oleje
  • podle chuti sójová omáčka a sůl

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Anglickou slaninu nakrájíme na proužky. Česnek oloupeme a nakrájíme na plátky. Jarní cibulky
    očistíme a nakrájíme na asi třícentimetrové kousky. Mrkev oškrábeme a necháme v celku.
    Nudle uvaříme a dáme k nim povařit celé mrkve. Nudle scedíme a necháme okapat, mrkve vyjmeme a nakrájíme na kolečka.

  2. krok2

    Olej rozehřejeme na pánvi a poté do něj vsypeme slaninu. Za občasného míchání ji smažíme
    asi minutu, aby se tuk vyškvařil. Potom přidáme fazolky, nakrájený česnek a jarní cibulky. Společně smažíme asi minutu. Přilijeme lžíci vody, zmírníme oheň a necháme zhruba čtyři minuty dusit, ke konci přidáme čerstvý hrášek a nakrájenou mrkev.

  3. krok3

    Hotové nudle promícháme se zeleninou a slaninou a podle potřeby dochutíme sójovou omáčkou, případně solí.

Tip redakce

Asi 500 g hladké mouky smícháme na vále pomocí nože se špetkou soli a 3 vejci. Pak hněteme rukama, až vznikne tužší těsto. Rozdělíme na 3 díly a z každého vyválíme tenký plát. Pláty přeneseme na utěrky a necháme proschnout. Pak je nakrájíme na stejné díly široké 5–6 cm, poskládáme je na sebe a nakrájíme nudle, které dáme znovu proschnout.

Pošli recept! 6/2016 (2.5.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

Zeleninové lasagne

Zeleninové lasagne

Máme je rádi v létě i v zimě. Olga Georgievová, Praha
Zdravě a chutně /20.08.08
‚‚Vegoš‘‘ s houbami

‚‚Vegoš‘‘ s houbami

Díky droždí je plný vitaminů.
Petra Temiaková, Praha
Zdravě a chutně /23.12.11
Pstruh s podzimním salátem

Pstruh s podzimním salátem

Doporučuji nejen vášnivým rybářům.

Terezie Vachová, Praha

Zdravě a chutně /24.01.15
Nakládané zelí

Nakládané zelí

Domácí zelí svou chutí jednoznačně vítězí nad kupovaným.
Jarmila Odvárková, ...
Zdravě a chutně /14.06.11
Krůtí sekaná s mrkví

Krůtí sekaná s mrkví

Zkus obměnu klasické sekané‚ tato je vhodná i pro nejmenší strávníky.

Lenka ...

Zdravě a chutně /20.12.12
Pikantní čočka s rýží

Pikantní čočka s rýží

Zajímavá kombinace, již ocení tvé chuťové buňky.
Lenka Enderlová, Havlíčkův Brod...
Zdravě a chutně /04.02.10
 

Nejnovější

Domácí libečkové pesto

Domácí libečkové pesto

Když mi přijde, že má slaný pokrm nevýraznou chuť, hned do něj přidám toto ...
Škola vaření /23.08.17
Houbový štrúdl

Houbový štrúdl

Listové těsto se k houbám hodí.

Barbora Slánská, Chrudim

Škola vaření /23.08.17
Špaldové kakaové palačinky s tvarohem a borůvkami

Špaldové kakaové palačinky s tvarohem a borůvkami

Pečeme na pánvi jen s kapkou oleje.

Romana Rubášová, Klatovy

Vaříme express /23.08.17
Jablečné koláčky z listového těsta

Jablečné koláčky z listového těsta

Výborná alternativa klasického závinu.

Eva Kropáčková, Pardubice

Sladký život /23.08.17
Piškotový koláč s ovocem

Piškotový koláč s ovocem

Lesní plody mám vždy zamražené do zásoby, ráda s nimi peču koláče.

Božena ...

Sladký život /23.08.17
Rybízové řezy

Rybízové řezy

Je to rychlý sváteční moučník.

Hana Šátralová, Praha

Sladký život /23.08.17
Těstovinový nákyp

Těstovinový nákyp

Po nandání na talíře jen ozdobíme bazalkou.

Alena Votýpková, Most

Škola vaření /22.08.17
Lilky na celý rok

Lilky na celý rok

Pestrobarevná zeleninová zásoba na zimu.

Jitka Pavlíková, Strakonice

Škola vaření /22.08.17
Kynuté meruňkové knedlíky

Kynuté meruňkové knedlíky

S tvarohem jsou nejlepší, ale i mák je dobrý.

Jarmila Otřísalová, Staré ...

Škola vaření /22.08.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special_1708_smal

Prázdninová kuchařka

Letní prázdniny jsou nejhektičtějším obdobím v roce. Cesty, návštěvy a výlety jsou na denním pořádku..

více
pr_speciallretro

Extra speciál Retro kuchařka

Vědci potvrdili, že většina vzpomínek je spojená s nějakou vůní. Zkus zavřít oči a zavzpomínej na babiččinu kuchyni. Co se ti vybaví?

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama