Reklama
Nudle s hráškem
Fotogalerie:

Nudle s hráškem

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Mladý hrášek báječně oživí každý salát i teplé jídlo. Cukrový hrášek ani není nutné loupat.

Zuzana Svobodová, Brno

Ingredience

  • 100 g anglické slaniny
  • 2 stroužky česneku
  • 1 svazek jarní cibulky
  • 3 mrkve
  • 400 g domácích nudlí
  • 100 g mladého hrášku
  • 100 g mražených fazolek
  • 2 lžíce oleje
  • podle chuti sójová omáčka a sůl

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Anglickou slaninu nakrájíme na proužky. Česnek oloupeme a nakrájíme na plátky. Jarní cibulky
    očistíme a nakrájíme na asi třícentimetrové kousky. Mrkev oškrábeme a necháme v celku.
    Nudle uvaříme a dáme k nim povařit celé mrkve. Nudle scedíme a necháme okapat, mrkve vyjmeme a nakrájíme na kolečka.

  2. krok2

    Olej rozehřejeme na pánvi a poté do něj vsypeme slaninu. Za občasného míchání ji smažíme
    asi minutu, aby se tuk vyškvařil. Potom přidáme fazolky, nakrájený česnek a jarní cibulky. Společně smažíme asi minutu. Přilijeme lžíci vody, zmírníme oheň a necháme zhruba čtyři minuty dusit, ke konci přidáme čerstvý hrášek a nakrájenou mrkev.

  3. krok3

    Hotové nudle promícháme se zeleninou a slaninou a podle potřeby dochutíme sójovou omáčkou, případně solí.

Tip redakce

Asi 500 g hladké mouky smícháme na vále pomocí nože se špetkou soli a 3 vejci. Pak hněteme rukama, až vznikne tužší těsto. Rozdělíme na 3 díly a z každého vyválíme tenký plát. Pláty přeneseme na utěrky a necháme proschnout. Pak je nakrájíme na stejné díly široké 5–6 cm, poskládáme je na sebe a nakrájíme nudle, které dáme znovu proschnout.

Pošli recept! 6/2016 (2.5.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Pstruh s cuketovo-ořechovým pyré

Pstruh s cuketovo-ořechovým pyré

Ořechová chuť se skvěle skloubí s jemným masem pstruha. Veronika a Martin Kasíkovi, ...
Zdravě a chutně /30.03.12
Citronové kuře

Citronové kuře

Tuhle domácí „čínu“ mohu doporučit.

Božena Kolářová, Pouště

Zdravě a chutně /14.09.13
Grilovaný losos na kukuřičném salátu

Grilovaný losos na kukuřičném salátu

Velmi lahodný pokrm, kterým potěšíš gurmány.
Alice Pavlátová, Olomouc
Zdravě a chutně /26.02.12
Teplý salát s králičím masem

Teplý salát s králičím masem

Jednoduchou, zdravou a hlavně velmi dietní večeři ocení všichni, kdo se snaží vyhnout ...
Zdravě a chutně /20.12.10
Pan losos opálený dobronzova

Pan losos opálený dobronzova

Hořkosladká japonská specialita.

Kateřina Gajová, Brno

Zdravě a chutně /08.12.13
Lehoučké zapečené brambory

Lehoučké zapečené brambory

Ráda vařím rychle a zdravě.

Šárka Plchová, Brno


Zdravě a chutně /10.01.16
 

Nejnovější

Jahodový cheesecake

Jahodový cheesecake

Lucie Zubatá, Vnorovy
Za pár korun /09.06.18
Krémový dortík

Krémový dortík

Michaela Launová, Běrunice-Slibovice

Škola vaření /09.06.18
Smetanovo-jahodový dort

Smetanovo-jahodový dort

Podle receptu

Karolíny Poledňákové z Mostu

Vaříme express /09.06.18
Vydařený hejk

Vydařený hejk

Jana Remková, Orlová-Lutyně

Vaříme express /09.06.18
Kakaovo-tvarohový dezert s broskvemi

Kakaovo-tvarohový dezert s broskvemi

Hrnkový recept

Romana Rubášová, Klatovy

Všehochuť /09.06.18
Plněné kalamáry s koprovou omáčkou

Plněné kalamáry s koprovou omáčkou

Milada Solánková, Praha

Všehochuť /09.06.18
Řepný dortík s tvarohem

Řepný dortík s tvarohem

Hana Kůrková, Kardašova Řečice

Škola vaření /08.06.18
Snadný malinový krém

Snadný malinový krém

Extra rychlý dezert

Alžběta Mikšová, Brno

Vaříme express /08.06.18
Pudinkový dort s ovocem

Pudinkový dort s ovocem

Michaela Hrdinová, Lanškroun

Vaříme express /08.06.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
special

Jahody

Už to všechno vypuklo. Květiny voní, zahrada plodí a ty nevíš, kam dřív skočit? Dáme ti radu. Nikam neskákej, najdi si chvilku a vychutnej si vše, co přelom jara a léta přináší. Ano, mluvíme hlavně o jahodách! Ať už upečeš dort, koláč nebo uvaříš sirup, nikdy nešlápneš vedle a připravíš sobě i své rodině opravdu sladké okamžiky.

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama