Reklama
Nudle s hráškem
Fotogalerie:

Nudle s hráškem

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Mladý hrášek báječně oživí každý salát i teplé jídlo. Cukrový hrášek ani není nutné loupat.

Zuzana Svobodová, Brno

Ingredience

  • 100 g anglické slaniny
  • 2 stroužky česneku
  • 1 svazek jarní cibulky
  • 3 mrkve
  • 400 g domácích nudlí
  • 100 g mladého hrášku
  • 100 g mražených fazolek
  • 2 lžíce oleje
  • podle chuti sójová omáčka a sůl

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Anglickou slaninu nakrájíme na proužky. Česnek oloupeme a nakrájíme na plátky. Jarní cibulky
    očistíme a nakrájíme na asi třícentimetrové kousky. Mrkev oškrábeme a necháme v celku.
    Nudle uvaříme a dáme k nim povařit celé mrkve. Nudle scedíme a necháme okapat, mrkve vyjmeme a nakrájíme na kolečka.

  2. krok2

    Olej rozehřejeme na pánvi a poté do něj vsypeme slaninu. Za občasného míchání ji smažíme
    asi minutu, aby se tuk vyškvařil. Potom přidáme fazolky, nakrájený česnek a jarní cibulky. Společně smažíme asi minutu. Přilijeme lžíci vody, zmírníme oheň a necháme zhruba čtyři minuty dusit, ke konci přidáme čerstvý hrášek a nakrájenou mrkev.

  3. krok3

    Hotové nudle promícháme se zeleninou a slaninou a podle potřeby dochutíme sójovou omáčkou, případně solí.

Tip redakce

Asi 500 g hladké mouky smícháme na vále pomocí nože se špetkou soli a 3 vejci. Pak hněteme rukama, až vznikne tužší těsto. Rozdělíme na 3 díly a z každého vyválíme tenký plát. Pláty přeneseme na utěrky a necháme proschnout. Pak je nakrájíme na stejné díly široké 5–6 cm, poskládáme je na sebe a nakrájíme nudle, které dáme znovu proschnout.

Pošli recept! 6/2016 (2.5.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Vrstvená pochoutka

Vrstvená pochoutka

Také sterilovaná zelenina je chutná. Jana Cibul‘ová, Cheb
Zdravě a chutně /09.11.08
Gratinovaná rajčata s česnekovými krutony

Gratinovaná rajčata s česnekovými krutony

Podávej o letním večeru na terase se sklenkou dobrého vína.

Václava Hošková, ...

Zdravě a chutně /07.08.16
Sušené boby s jogurtem

Sušené boby s jogurtem

Inspirace ze zdravé arabské kuchyně.

Jana Al Bunniová, Praha

Zdravě a chutně /14.04.15
Obalovaná hlíva na česneku

Obalovaná hlíva na česneku

Věřím blahodárným účinkům hlívy ústřičné. Říká se o ní, že je to houba ...
Zdravě a chutně /21.07.08
Kapr na křenu

Kapr na křenu

Podáváme s vařenými brambory.

Josef Bartušek, Bítovčice

Zdravě a chutně /26.03.13
Salát z červené řepy II

Salát z červené řepy II

Saláty jsou stálicí v našem jídelníčku, ani o svátcích si neumím představit den bez ...
Zdravě a chutně /03.11.08
 

Nejnovější

Cibulové kroužky

Cibulové kroužky

Zuzana Svobodová, Brno
Za pár korun /23.04.18
Trojhránky se špenátem

Trojhránky se špenátem

Božena Kolářová, Pouště

Za pár korun /23.04.18
Palačinky se sýrovou směsí

Palačinky se sýrovou směsí

Alena Haráňová, Příbram

Za pár korun /23.04.18
Sendvič s kuřetem a karí pomazánkou

Sendvič s kuřetem a karí pomazánkou

Podle receptu Kateřiny Kubíkové

Vaříme express /23.04.18
Pesto z medvědího česneku

Pesto z medvědího česneku

Ladislav Vesecký, Zl. Hory

Zdravě a chutně /23.04.18
Kuskus s cizrnou

Kuskus s cizrnou

Podle receptu

Jitky Eberlíkové z Prahy

Zdravě a chutně /23.04.18
Osvěžující citronový koláč

Osvěžující citronový koláč

Eva Žmolíková, Milevsko

Sladký život /23.04.18
Zapečený chřest

Zapečený chřest

Andrea Janáková, Polička

Za pár korun /22.04.18
Bagetky s pomazánkou

Bagetky s pomazánkou

Podle receptu Lucie Volemanové

Lucie Volemanová, šéfkuchařka Pošli recept!
Lucka je ...

Vaříme express /22.04.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
special

Velikonoce

Velikonoce jsou tady! Příroda vytáhla svou duhovou paletu a připomněla nám, jak je toto období krásné. My hospodyňky se také nedržíme zpět a s barvičkami se vyřádíme na skořápkách vajec. A co muži? Ti zase trochu zmalují nás. Je to opravdu pestrá část roku! Přeji vám, ať si ji užijete ve zdraví se svými blízkými a nad něčím chutným k zakousnutí. Šťastné Velikonoce!

více
rychle_moucniky

Pošli recept extra speciál Rychlé moučníky

Poslední dobou často slýchám, že cukr je zabiják, nejhorší zlo ze všech zel. No dobře, určitě se nic nemá přehánět, ale přiznejme si, že pokud si občas dopřejeme nějakou sladkou dobrůtku, život hned vypadá tak nějak líp. Takový malý příjemný hřích, jako je vydařená bábovka, kousek štrúdlu, rolády či dortíku, určitě nikomu neuškodí. Tak se v klidu pusťte  do pečení a nechte si chutnat!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama