Reklama
Nudle s hráškem
Fotogalerie:

Nudle s hráškem

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Mladý hrášek báječně oživí každý salát i teplé jídlo. Cukrový hrášek ani není nutné loupat.

Zuzana Svobodová, Brno

Ingredience

  • 100 g anglické slaniny
  • 2 stroužky česneku
  • 1 svazek jarní cibulky
  • 3 mrkve
  • 400 g domácích nudlí
  • 100 g mladého hrášku
  • 100 g mražených fazolek
  • 2 lžíce oleje
  • podle chuti sójová omáčka a sůl

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Anglickou slaninu nakrájíme na proužky. Česnek oloupeme a nakrájíme na plátky. Jarní cibulky
    očistíme a nakrájíme na asi třícentimetrové kousky. Mrkev oškrábeme a necháme v celku.
    Nudle uvaříme a dáme k nim povařit celé mrkve. Nudle scedíme a necháme okapat, mrkve vyjmeme a nakrájíme na kolečka.

  2. krok2

    Olej rozehřejeme na pánvi a poté do něj vsypeme slaninu. Za občasného míchání ji smažíme
    asi minutu, aby se tuk vyškvařil. Potom přidáme fazolky, nakrájený česnek a jarní cibulky. Společně smažíme asi minutu. Přilijeme lžíci vody, zmírníme oheň a necháme zhruba čtyři minuty dusit, ke konci přidáme čerstvý hrášek a nakrájenou mrkev.

  3. krok3

    Hotové nudle promícháme se zeleninou a slaninou a podle potřeby dochutíme sójovou omáčkou, případně solí.

Tip redakce

Asi 500 g hladké mouky smícháme na vále pomocí nože se špetkou soli a 3 vejci. Pak hněteme rukama, až vznikne tužší těsto. Rozdělíme na 3 díly a z každého vyválíme tenký plát. Pláty přeneseme na utěrky a necháme proschnout. Pak je nakrájíme na stejné díly široké 5–6 cm, poskládáme je na sebe a nakrájíme nudle, které dáme znovu proschnout.

Pošli recept! 6/2016 (2.5.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

Rýžové nudle se zeleninou

Rýžové nudle se zeleninou

Před podáváním můžeme vše promíchat. Tomáš Čížek, Stebno
Zdravě a chutně /22.05.17
Vločkový nákyp s jahodami

Vločkový nákyp s jahodami

Sladká pochoutka, která potěší.
Martina Pacasová, Želetava
Zdravě a chutně /11.11.10
Rizoto s pohankou

Rizoto s pohankou

I při shazování kil se dá skvěle jíst.
Pavlína Řezníčková, Vidče
Zdravě a chutně /04.02.10
Grilovaná rajčata s lučinou

Grilovaná rajčata s lučinou

Zeleninu si pěstujeme sami a úroda bývá bohatá. Proto stále pátrám po nových ...

Zdravě a chutně /23.03.13
Čočkové karbanátky

Čočkové karbanátky

Luštěniny jsou důležitým zdrojem rostlinných bílkovin.

Alice Voborníková, ...

Zdravě a chutně /26.02.16
Kedlubnové zelí

Kedlubnové zelí

Je to opravdu vynikající příloha k masu, mohu ji všem doporučit.
Vladimíra Malá, ...
Zdravě a chutně /04.08.11
 

Nejnovější

Preclíky

Preclíky

Manžel je miluje, tak mu je peču pro radost. Kateřina Crhová, Litoměřice
Škola vaření /23.05.17
Salát z rybích pepřenek

Salát z rybích pepřenek

Rychlá příprava, skvělá chuť.

Marie Ospalíková, Kroměříž

Vaříme express /23.05.17
Salát s fenyklem a krevetami

Salát s fenyklem a krevetami

Ti, kteří nemají rádi mořské plody, mohou krevety vyměnit za orestované kuřecí maso.

...
Zdravě a chutně /23.05.17
Brokolicová omeleta

Brokolicová omeleta

Rychlá a zdravá večeře.

Jana Váňová, Kopřivnice

Zdravě a chutně /23.05.17
Crēme brûlée

Crēme brûlée

Dezert, který jsme si oblíbili.

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /23.05.17
Třešňová polévka z ptáčnic

Třešňová polévka z ptáčnic

Plané třešně rostou skoro všude.

Božena Kolářová, Pouště

Za pár korun /22.05.17
Koláč s rebarborou a jahodami

Koláč s rebarborou a jahodami

Moučník, který nikdy nezklame.

Renata Slavíčková, Velké Popovice

Škola vaření /22.05.17
Chalupářská játra

Chalupářská játra

Výborná jsou s jakýmikoliv bylinkami, ale tymián mám nejraději.

Hana Šátralová, ...

Vaříme express /22.05.17
Mrkvovo-sýrové karbanátky

Mrkvovo-sýrové karbanátky

Jako příloha se hodí bramborová kaše. Někdy je jíme studené s chlebem.

Pavlína ...

Vaříme express /22.05.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special1706

Jahody a letní ovoce

Začátek léta je mým nejoblíbenějším obdobím. Ráno mě z postele vytáhne zpěv ptáků..

více
poslirecept_extra_small1701

Bez lepku

Jak kdysi někdo moudrý řekl, nežijeme proto, abychom jedli, ale jíme proto, abychom žili.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama