Reklama
Nové brambory s tvarohem
Fotogalerie:

Nové brambory s tvarohem

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha
Brambory s tvarohem se jídávaly u babičky na Šumavě na vsi a rád si je dám i dnes. 
Ivo Knín, Holice


Ingredience

  • 4 lžíce máslo
  • 1 tvaroh
  • 1 kg brambory
  • sůl
  • okurka
  • pažitka

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

55 Kč

Postup přípravy

  1. Brambory omyjeme pod studenou vodou a řádně očistíme kartáčkem. Neloupeme je, protože pod slupkou je uloženo největší množství vitaminů. Nakrájíme na menší kousky a dáme vařit do hrnce s osolenou vodou. Vaříme asi 15 minut, dokud nejsou brambory měkké.
  2. Zatím si nastrouháme tvaroh. Vařené brambory posypeme hojně tvarohem, omastíme rozehřátým máslem, posypeme pažitkou či petrželkou a ozdobíme okurkou.

Pošli recept! 6/2007 (16.5.2007)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Jahelník s brusinkami

Jahelník s brusinkami

Brusinky jsou velmi zdravé, plné vitaminů. Alexandra Hynková, Praha
Zdravě a chutně /22.09.08
Rybí filé s rajčatovou omáčkou

Rybí filé s rajčatovou omáčkou

Zkuste si uvařit toto rychlé, zdravé a lehké jídlo. Nebudete věřit, jak jednoduše ...

Zdravě a chutně /18.03.13
Těstoviny s krabím masem

Těstoviny s krabím masem

Zapečené těstoviny s krabím masem a zeleninou.

Pavel Štrougal, Ústí nad ...

Zdravě a chutně /18.06.16
Zapečené jáhly s tvarohem

Zapečené jáhly s tvarohem

Diabetici mohou použít dia kompot a sladidlo.
Pavla Jurečková, Velká Polom
Zdravě a chutně /20.01.10
Zapečené špenátové noky

Zapečené špenátové noky

Je to taková svěží a lehká večeře, po které ti rozhodně nebude těžko.

Hana ...

Zdravě a chutně /13.05.14
Pečený celer s hermelínem a ořechy

Pečený celer s hermelínem a ořechy

Pro milovníky celeru dokonalá lahůdka.

Květa Kroupová, Ostrava

Zdravě a chutně /27.10.16
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu