Reklama
Netradiční kapr
Fotogalerie:

Netradiční kapr

Alena Vtelenská

Luštěnice
Kapr plněný nádivkou je labužnický zážitek.
Alena Vtelenská, Luštěnice

Ingredience

  • 1,5–2 kg kapr
  • špetka sůl
  • 1 lžička koření grilovací
  • 3 lžíce hořčice plnotučná
  • 150 g slanina anglická
  • 100 g sýr plátkový
  • 1 paprika červená
  • 1 cibule
  • 20 g máslo
  • trocha citronová šťáva

Doba přípravy

Počet porcí

7

Orientační cena

200 Kč

Postup přípravy

  1. Kapra omyjeme a zbavíme šupin. Osolíme a posypeme grilovacím kořením zevnitř i na povrchu, vnitřek vymažeme hořčicí. Okořeněného kapra plníme střídavě vrstvou slaniny, sýra, plátky červené papriky a cibule a kapsu zašijeme.
  2. Necháme odležet 1 den. Před pečením kapra poklademe slaninou. Pečeme asi hodinu a podléváme. Na závěr poklademe plátky másla a pokapeme citronem.

Pošli recept! 5/2009 (15.4.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Dušená hlíva s tofu a rajčaty na karí

Dušená hlíva s tofu a rajčaty na karí

Hlíva nám pomáhá zvyšovat imunitu. Hana Kupková, Ostrava
Zdravě a chutně /24.02.10
Bylinkový krém

Bylinkový krém

Bez polévky si oběd neumím představit. A když náhodou zbyde, dojíme ji k večeři.
...
Zdravě a chutně /17.09.09
Cizrnový salát

Cizrnový salát

Skvělá, lehká večeře.

Lucie Blahová, Slavičín

Zdravě a chutně /16.01.14
Plněný lilek

Plněný lilek

K masu se vždy snažím připravit také něco na zpestření.

Lenka Hronová, Aš

...
Zdravě a chutně /28.06.16
Rajská omáčka s karlovarským knedlíkem a vařeným masem

Rajská omáčka s karlovarským knedlíkem a vařeným masem

Kombinace domácího knedlíku a dietní zeleninové omáčky je nepřekonatelná.

Karolína ...

Zdravě a chutně /22.01.13
Rybí salát z kapra

Rybí salát z kapra

Kapr – to pro nás už dávno neznamená jen klasické řízky.
Ivana Šůsová, Písek
...
Zdravě a chutně /12.12.08
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu