Ingredience
- 1,5–2 kg kapr
- špetka sůl
- 1 lžička koření grilovací
- 3 lžíce hořčice plnotučná
- 150 g slanina anglická
- 100 g sýr plátkový
- 1 paprika červená
- 1 cibule
- 20 g máslo
- trocha citronová šťáva
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Kapra omyjeme a zbavíme šupin. Osolíme a posypeme grilovacím kořením zevnitř i na povrchu, vnitřek vymažeme hořčicí. Okořeněného kapra plníme střídavě vrstvou slaniny, sýra, plátky červené papriky a cibule a kapsu zašijeme.
-
Necháme odležet 1 den. Před pečením kapra poklademe slaninou. Pečeme asi hodinu a podléváme. Na závěr poklademe plátky másla a pokapeme citronem.