Reklama
Netradiční čočková polévka
Fotogalerie:

Netradiční čočková polévka

Marcela Šarmanová

Otrokovice
Nádherně voní po slanině. Můžeš do ní přidat stroužek česneku.
Marcela Šarmanová, Otrokovice

Ingredience

  • 250 g čočka
  • 200 g slanina anglická
  • špetka sůl
  • 1 kostka bujón
  • 2 lžíce mouka hladká
  • 4 lžíce máslo
  • 2 vejce

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. Čočku den předem namočíme do studené vody. Druhý den ji uvaříme doměkka. Jakmile přivedeme čočku k varu, přidáme na kousky nakrájenou anglickou slaninu. Pomalu vaříme. Potom přidáme sůl‚ bujon a dochutíme.
  2. Z mouky a másla si uděláme tmavou jíšku a zahustíme jí polévku. Ve sklenici rozšleháme vejce a nakonec vlijeme do polévky a zamícháme. Polévku necháme ještě asi tři minuty vařit.

Pošli recept! - Speciál - Silvestrovské pohoštění (8.12.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Sója-segedín

Sója-segedín

Jako příloha se hodí houskový knedlík. Květa Kroupová, Praha
Zdravě a chutně /23.12.10
Mléčně kvašená zelenina

Mléčně kvašená zelenina

Recept mám od jedné léčitelky‚ je to dobré na žaludek ...
Zdravě a chutně /20.12.10
Tuňákový salát

Tuňákový salát

Lehký, zdravý, osvěžující.

Soňa Lankašová, Benešov nad Ploučnicí

Zdravě a chutně /12.12.12
Špenátové halušky

Špenátové halušky

Recept si u nás doma získal velkou oblibu.

Marcela Voštinková, Přerov

Zdravě a chutně /08.06.15
Pikantní zelenina

Pikantní zelenina

Myslím, že ji ocení nejen vegetariáni.
Kateřina Vlčková, Dubicko
Zdravě a chutně /19.12.09
Losos s černou čočkou

Losos s černou čočkou

Černá čočka se k rybě hodí nejlépe. Je drobnější a má zajímavou zemitou chuť.

...

Zdravě a chutně /13.04.16
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu