Reklama
Nejlepší sladkokyselá čočka
Fotogalerie:

Nejlepší sladkokyselá čočka

Nikol Petrů
Nikol Petrů
okr. olomouc

Věř, že si na ní tvoje rodina pošmákne stejně tak, jako ta moje.

Nikol Petrů, Olomouc

Ingredience

  • 250 g (půl pytlíku) čočka
  • 1 cibule
  • 1-2 lžíce cukr moučka
  • 3 lžičky plnotučná hořčice
  • trochu sůl, ocet, hladká mouka

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

20 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Čočku necháme ve studené vodě 2 hodiny nabobtnat a poté ji uvaříme doměkka.
  2. krok2 Na oleji osmahneme nakrájenou cibulku a přidáváme mouku, dokud nám nevznikne mírně hustá jíška.
  3. krok3 Hotovou jíšku přidáme i se zbytkem surovin k čočce, důkladně promícháme a společně krátce povaříme. Podáváme s chlebem a vejcem vařeným natvrdo.
Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Kuřecí pomazánka

Kuřecí pomazánka

Chutná svačinka.
Zdravě a chutně /21.08.15
Lilek se žampiony

Lilek se žampiony

Žampiny mohou být také čerstvé.

Dagmar Kallupová, Stod

Zdravě a chutně /23.11.13
Celozrnný knedlík

Celozrnný knedlík

Je ještě lepší než ten klasický.

Daniela Schachlová, Ostrava

Zdravě a chutně /22.03.14
Sýrovo-zeleninové krokety s krémovým dipem

Sýrovo-zeleninové krokety s krémovým dipem

Je to jako z pohádky.

Karolína Mádrová, Bruntál

Zdravě a chutně /14.07.13
Pekáček s brokolicí a kuřecím masem

Pekáček s brokolicí a kuřecím masem

Zvládne to opravdu každý, není to nic složitého, přitom úspěch je zaručen. 

...

Zdravě a chutně /28.09.16
Nakládané zelí

Nakládané zelí

Používá se jako výborný salát nebo příloha.

Olga Tůnová, Želetava

Zdravě a chutně /24.09.16
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu