Reklama
Nejlepší sladkokyselá čočka
Fotogalerie:

Nejlepší sladkokyselá čočka

Nikol Petrů
Nikol Petrů
okr. olomouc

Věř, že si na ní tvoje rodina pošmákne stejně tak, jako ta moje.

Nikol Petrů, Olomouc

Ingredience

  • 250 g (půl pytlíku) čočka
  • 1 cibule
  • 1-2 lžíce cukr moučka
  • 3 lžičky plnotučná hořčice
  • trochu sůl, ocet, hladká mouka

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

20 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Čočku necháme ve studené vodě 2 hodiny nabobtnat a poté ji uvaříme doměkka.
  2. krok2 Na oleji osmahneme nakrájenou cibulku a přidáváme mouku, dokud nám nevznikne mírně hustá jíška.
  3. krok3 Hotovou jíšku přidáme i se zbytkem surovin k čočce, důkladně promícháme a společně krátce povaříme. Podáváme s chlebem a vejcem vařeným natvrdo.
Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Tomatová s bazalkou a kapáním

Tomatová s bazalkou a kapáním

Je krásně krémovitá, hladká a jemná. Lucie Ševčíková, Frýdek-Místek
Zdravě a chutně /04.01.16
Dietní rýžový pudink s malinami

Dietní rýžový pudink s malinami

Lucie Blahová, Slavičín

Zdravě a chutně /03.06.18
Brokolicový salát

Brokolicový salát

Tenhle salát nikdy nezklame. Hodí se k masu i jako hlavní chod.

Ivana ...

Zdravě a chutně /17.10.13
Zelné závitky

Zelné závitky

Připrav si jídlo, které hravě dokazuje, že co je zdravé, může být zároveň opravdu ...
Zdravě a chutně /19.08.09
Šťáva z řepy, celeru a mrkve

Šťáva z řepy, celeru a mrkve

Vitaminová bomba, která tě postaví na nohy.

Ivana Černá, Praha

Zdravě a chutně /27.02.14
Ranní zeleninový talíř

Ranní zeleninový talíř

Zelenina po ránu, energie a dobrá nálada po celý den.
Hana Kupková, Ostrava
Zdravě a chutně /29.12.10
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu