Reklama
Naložený grilovaný lilek
Fotogalerie:

Naložený grilovaný lilek

Iva Císařová

Hradec Králové

Zelenina se na mém stole objevuje několikrát denně.

Iva Císařová, Hradec Králové

Ingredience

  • Ingredience
  • 2 středně velké lilek
  • 4 lžíce olivový olej
  • 2 stroužky česnek
  • trocha drcený pepř
  • podle chuti sůl
  • 4 velká rajčata
  • 100 g tvrdý sýr na zapečení
  • na ozdobu ředkvičky a pažitka

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. Lilky omyjeme a necháme odkapat. Pak je nakrájíme na plátky asi 1 cm široké.

  2. Připravíme si marinádu: do mísy nalijeme olivový olej, rozetřené stroužky česneku, drcený pepř, sůl a metličkou promícháme.

  3. krok3

    V marinádě namáčíme jednotlivá kolečka lilku a naskládáme je do připravené mísy, zalijeme zbylou marinádou a necháme v lednici aspoň půl hodiny odležet.

  4. Rajčata omyjeme, papírovou utěrkou osušíme a nakrájíme na kolečka asi půl centimetru široká. Sýr nastrouháme na hrubém struhadle.

  5. krok5

    Na plech vyskládáme marinované lilky. Na každý položíme dvě kolečka rajčete, která ještě osolíme a opepříme. Plech vložíme do trouby vyhřáté na 250 °C zapéct pod gril. Před koncem plech vytáhneme, jednotlivé kousky posypeme nastrouhaným sýrem, vrátíme je do trouby a necháme grilovat tak dlouho, dokud se sýr neroztaví.

  6. Ředkvičky a pažitku nadrobno nasekáme a před podáváním jimi lilky posypeme. Můžeme doplnit dresinkem.

Pošli recept! 7/2012 (4.6.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Ryba s ořechy

Ryba s ořechy

Každý výživový poradce ti takový oběd schválí. Zdenka Fořtová, Rýmařov
Zdravě a chutně /04.10.15
Chřestový salát s tuňákem

Chřestový salát s tuňákem

Pochoutka, která tě osvěží i zasytí.

Alena Hořínková, Šumperk

Zdravě a chutně /11.09.15
Papriky plněné kuskusem

Papriky plněné kuskusem

Papriky plněné kuskusem.

Lucie Konárková, Kladno

Zdravě a chutně /15.12.12
Šmakoun na kari

Šmakoun na kari

Chcete jíst zdravě a zároveň si pochutnat? Šmakoun na kari chuťové pohárky jistě ...
Zdravě a chutně /12.03.11
Kuskus s dýní a rajčaty

Kuskus s dýní a rajčaty

Zdravý pokrm nejen pro vegetariány.

Eva Červenková, Praha

Zdravě a chutně /11.10.14
Rizoto z králíka

Rizoto z králíka

Lehký oběd nebo večeře.

Andrea Jílková, Polička

Zdravě a chutně /20.07.14
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu