Reklama
Nákyp z lilku a celeru
Fotogalerie:

Nákyp z lilku a celeru

Eva Grafová
Eva Grafová
OPava

U nás velmi oblíbené jídlo, které můžeme jakkoliv obměňovat dle toho, co máme rádi.

Eva Grafová, Opava

Ingredience

  • 1 menší lilek
  • 1/4 celer
  • 100 g šunka kuřecí
  • 3 vejce
  • 1/2 kelímku smetana ke šlehání
  • 6 plátků plátkový sýr

Doba přípravy

Počet porcí

2-3

Orientační cena

75 Kč

Postup přípravy

  1. Lilek si nakrájíme na kolečka, posolíme a necháme cca 1/2 hodiny odležet. Poté osušíme a nakrájíme na kostičky. Celer nastrouháme na jemném struhadle. Šunku nakrájíme na kostičky.

  2. Vejce rozšleháme se smetanou.

  3. krok3

    Zeleninu a šunku smícháme v zapékací míse. Okořeníme špetkou grilovacího koření, ale opatrně, lilek už je slaný. Promícháme s rozšlehanými vejci.

  4. krok4 Poklademe plátky sýra a dáme zapéct na 150 °C, cca na půl hodiny.
Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Zelené těstoviny

Zelené těstoviny

Skvělý bezmasý oběd. Lucie Blahová, Slavičín
Zdravě a chutně /13.10.12
Kuřecí salát se sedmikráskami

Kuřecí salát se sedmikráskami

Chrání pleť, čistí krev, hojí rány, uzdravuje průdušky, rozpouští kameny v ...
Zdravě a chutně /06.08.08
Brynzové halušky

Brynzové halušky

Nejraději si vaříme halušky svoje, domácí.
Lenka Weissová, Sušice
Zdravě a chutně /19.08.09
Barevná směs zapečená s mozzarellou

Barevná směs zapečená s mozzarellou

Bezva jako příloha k masu, samotná nebo třeba jen s pečenými nebo vařenými ...

Zdravě a chutně /10.09.16
Kachní játra na žampionech

Kachní játra na žampionech

Jsou vynikající s česnekovou topinkou.
Božena Kolářová, Pouště
Zdravě a chutně /13.07.12
Salát z cukety ‚‚cesarion‘‘

Salát z cukety ‚‚cesarion‘‘

Zkus ho, máš-li chuť na něco pikantního.
Karel Soušek, Praha
Zdravě a chutně /04.02.10
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu