Reklama
Nákyp z lilku a celeru
Fotogalerie:

Nákyp z lilku a celeru

Eva Grafová
Eva Grafová
OPava

U nás velmi oblíbené jídlo, které můžeme jakkoliv obměňovat dle toho, co máme rádi.

Eva Grafová, Opava

Ingredience

  • 1 menší lilek
  • 1/4 celer
  • 100 g šunka kuřecí
  • 3 vejce
  • 1/2 kelímku smetana ke šlehání
  • 6 plátků plátkový sýr

Doba přípravy

Počet porcí

2-3

Orientační cena

75 Kč

Postup přípravy

  1. Lilek si nakrájíme na kolečka, posolíme a necháme cca 1/2 hodiny odležet. Poté osušíme a nakrájíme na kostičky. Celer nastrouháme na jemném struhadle. Šunku nakrájíme na kostičky.

  2. Vejce rozšleháme se smetanou.

  3. krok3

    Zeleninu a šunku smícháme v zapékací míse. Okořeníme špetkou grilovacího koření, ale opatrně, lilek už je slaný. Promícháme s rozšlehanými vejci.

  4. krok4 Poklademe plátky sýra a dáme zapéct na 150 °C, cca na půl hodiny.
Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Pikantní salát z bílého zelí

Pikantní salát z bílého zelí

Ocet můžeš nahradit citronovou šťávou. Monika Kudelová, Klatovy
Zdravě a chutně /25.04.16
Kapr podle Pavla

Kapr podle Pavla

Vlastní úlovek nám chutná ze všeho nejvíc.
Pavel Czudek, Jablunkov
Zdravě a chutně /19.08.09
Mrkvová pomazánka

Mrkvová pomazánka

Když jsem sám doma, připravím si na svačinu pomazánku.

Jiří Hrubý, 12 let, Srch ...

Zdravě a chutně /22.02.16
Filé s tajemstvím

Filé s tajemstvím

Kdo moc nemusí cibuli, ať nedává, je zde hodně cítit.

Veronika Marková, Český ...

Zdravě a chutně /03.01.13
Biokuličky s omáčkou

Biokuličky s omáčkou

Velice ráda vařím a také ráda zkouším nové recepty. Moje dcery a manžel pak ...
Zdravě a chutně /24.02.10
Zelný závitek plněný rýží

Zelný závitek plněný rýží

Maso vůbec není potřeba, i tak je to velká pochoutka.

Jana Kokošková, Brno

Zdravě a chutně /17.06.14
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu