Svačina nebo lehká večeře plná vitaminů.
Zora Adamcová, Liberec
Ingredience
- 400 g čočka
- 150 g mungo fazole
- 1 červená paprika
- 1 žlutá paprika
- 1/2 červená cibule
- podle chuti sůl a pepř
- pár snítek čerstvého tymiánu
- 1 lžíce olivový olej
- 2 lžíce červený ocet
- 100 g pršut
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Polovinu čočky a mungo fazole propláchneme studenou vodou, zvlášť položíme na kus čistého mokrého hadříku a necháme je naklíčit asi 2 dny. Musíme kontrolovat, aby byly stále ve vlhku a nezaschly.
-
Zbylou čočku namočíme na 12 hodin do studené vody.
-
Čočku uvaříme doměkka, slijeme a smícháme s paprikami nakrájenými na malé kousky. Cibuli nakrájíme na velmi drobné proužky a spolu s naklíčenými luštěninami vmícháme do salátu. Vše ochutíme solí, pepřem, tymiánem, olivovým olejem a octem. Nakonec salát zlehka zamícháme a jednotlivé porce ozdobíme 2 plátky pršutu.
Tip redakce
Do zálivky můžeš přimíchat lžičku kremžské hořčice, kterou rozmícháš s trochou vody. Případně použij hořčici hrubozrnnou.