Reklama
Naklíčené luštěniny
Fotogalerie:

Naklíčené luštěniny

Božena Kolářová

Pouště
Salát proti jarní únavě.
Božena Kolářová, Pouště

Ingredience

  • hrst semínka zelí
  • hrst řeřicha
  • hrst klíčky fazolí mungo
  • 100 g čočka
  • 100 g sójové kostky
  • 100 g vojtěška
  • 100 g fazole bílé
  • 1 sklenička houby sterilizované
  • 1 paprika červená

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Semínka propláchneme vodou. Každé zvlášť dáme na vlhký filtrační papír do misky. Denně je proplachujeme a 3 dny necháme ve tmě. Když začnou klíčit, dáme je na světlo. Po 10 dnech lze semínka konzumovat.
  2. Naklíčená semínka smícháme dohromady. Přidáme houby a nakrájenou papriku. Pokapeme sladkokyselým nálevem.

Pošli recept! 2/2011 (11.1.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Zapékané lilky se zeleninou

Zapékané lilky se zeleninou

Lilky dělám často, dají se dusit, smažit, grilovat nebo zapékat s náplní. Kristýna ...
Zdravě a chutně /09.09.16
Kuřecí vývar s jáhlami

Kuřecí vývar s jáhlami

Jáhly můžeš nahradit kroupami či kuskusem.
Erika Uchytilová, Praha
Zdravě a chutně /27.12.11
Plněné papriky s hermelínem

Plněné papriky s hermelínem

Večeře bohatá na plno důležitých vitamínů.

Veronika Marková, Český Těšín

Zdravě a chutně /24.05.13
Nudle s hráškem

Nudle s hráškem

Mladý hrášek báječně oživí každý salát i teplé jídlo. Cukrový hrášek ani není ...

Zdravě a chutně /15.05.17
Cizrnová polévka s celerem

Cizrnová polévka s celerem

Cizrna ještě u nás není tak moc rozšířená, ale proč ji nevyzkoušet. Určitě ti ...
Zdravě a chutně /03.02.11
Polenta s jahodami

Polenta s jahodami

Netradiční mlsání, které chutná i mému manželovi. A navíc jeho příprava ...
Zdravě a chutně /11.11.10
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu