Reklama
Nakládaný lilek
Fotogalerie:

Nakládaný lilek

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha
Tento recept jsem se naučil od mého dobrého kamaráda Ládi. Lilek teď chystám pro návštěvy.
Mirek Adámek, Praha

Ingredience

  • 1 lilek
  • bazalka
  • 6 lžic olej
  • sůl
  • 2 stroužky česnek

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Lilek omyjeme a nakrájíme na plátky. Důkladně posolíme a necháme odstát minimálně hodinu. Poté opláchneme a osušíme v čisté utěrce.


  2. V pánvi rozehřejeme olej a lilek z obou stran dozlatova opečeme. Česnek oloupeme a prolisujeme. Z citronu vymačkáme šťávu. Lístky bazalky natrháme najemno. Opečený lilek osolíme, potřeme česnekem a pokapeme citronovou šťávou. Posypeme lístky bazalky a všechny plátky naskládáme na sebe. Necháme v chladu odležet. Podáváme jako předkrm.


Pošli recept! 5/2007 (18.4.2007)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Zelný salát s jogurtovým dresinkem

Zelný salát s jogurtovým dresinkem

Křupavá bagetka je k salátku super! Iva Smíšková, Třinec
Zdravě a chutně /12.01.15
Květák s kečupem a česnekem

Květák s kečupem a česnekem

Květákové řízky jsou nuda. Zkus ten můj!
Lenka Endrlová, Havlíčkův Brod
Zdravě a chutně /05.01.09
Tvarohové karbanátky

Tvarohové karbanátky

Dají se jíst i samotné jako svačinka.
Ivana Bartušková, Bítovčice
Zdravě a chutně /27.09.11
Plněné pupky

Plněné pupky

Vegetariánská obměna knedlíků s uzeným.

Kateřina Gajová, Brno

Zdravě a chutně /19.03.14
Celerová polévka se žampiony

Celerová polévka se žampiony

Polévky zbožňujeme, o víkendu na stole nesmí chybět. Co se nesní k obědu, dáme si na ...
Zdravě a chutně /10.01.10
Jarní salát s křepelčími vejci

Jarní salát s křepelčími vejci

Na jaře se křepelčí vejce pravidelně objevují v mnoha obchodech.

Marta Nejedlá, Sušice

...
Zdravě a chutně /22.10.12
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu