Reklama
Nakládané sójové maso
Fotogalerie:

Nakládané sójové maso

Kateřina Volfová
Kateřina Volfová
Svitavy

Posílám recept na výbornou lahůdku ze sójového masa. Díky naložení nepoznáte, že jde o sójové maso, navíc je zdravé a jeho příprava není vůbec finančně nákladná!

Kateřina Volfová, Svitavy

Ingredience

  • 1 balení sójové maso - kostky nebo nudličky
  • 1 cibule
  • 1/2 skleničky sterilovaná červená paprika
  • 2 stroužky česnek
  • 2 lžíce kečup
  • 2 lžíce plnotučná hořčice
  • 4 lžíce olej
  • 2 lžičky mletá sladká paprika
  • 1 lžíce sójová omáčka
  • 1 kostka masox
  • 2 lžíce škrobová moučka
  • dle potřeby voda
  • dle chuti sůl, pepř

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

30 Kč

Postup přípravy

  1. Do vroucí vody, ve které jsme rozpustili kostku masoxu, vsypeme sójové maso a vaříme dle návodu.
  2. Dále si připravíme nakládací směs. Nakrájíme cibuli na měsíčky, prolisujeme česnek, přidáme nakládanou papriku, kečup, hořčici, olej, sladkou papriku, sójovou omáčku, osolíme, opepříme a vše důkladně promícháme. Do této směsi nasypeme vychladlé sójové maso, ze kterého jsme vymačkali vodu. Necháme odležet do druhého dne v ledničce.

  3. Druhý den směs vsypeme do hrnce a krátce osmahneme. Přidáme cca 2 dcl vody, ve které jsme rozmíchali škrobovou moučku a krátce povaříme. Nejlepší přílohou je rýže nebo těstoviny.

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Špenátová roláda

Špenátová roláda

Výbornou roládu ze špenátu můžeš udělat i z listového těsta. Vlaďka W., Slavkov u ...
Zdravě a chutně /10.10.08
Zeleninová směs s klíčky

Zeleninová směs s klíčky

Je velmi vhodná pro jarní očistu těla.

Klára Koutecká, Bruntál

Zdravě a chutně /04.04.15
Zadělávané sójové kostky

Zadělávané sójové kostky

Po masových dnech dobře ochucené sójové maso přijde vhod.

Petra Slováčková, Vsetín

Zdravě a chutně /15.01.13
Zeleninový guláš s japonskou omeletou

Zeleninový guláš s japonskou omeletou

Omeletu lze použít i jako náplň do sushi. Většina zeleniny a ingrediencí se dá ...

Zdravě a chutně /12.07.17
kuřecí kousky s bramborem a zeleninou z parního hrnce

kuřecí kousky s bramborem a zeleninou z parního hrnce

Parní hrnec jsme si oblíbili.

Monika Jarošová, Polná

Zdravě a chutně /10.02.13
Zapečené krabí tyčinky s brokolicí

Zapečené krabí tyčinky s brokolicí

Super s tatarkou  a naloženou zeleninou.
Renáta Machková, Frýdek-Místek
...
Zdravě a chutně /14.10.11
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu