Posílám recept na výbornou lahůdku ze sójového masa. Díky naložení nepoznáte, že jde o sójové maso, navíc je zdravé a jeho příprava není vůbec finančně nákladná!
Kateřina Volfová, Svitavy
Ingredience
- 1 balení sójové maso - kostky nebo nudličky
- 1 cibule
- 1/2 skleničky sterilovaná červená paprika
- 2 stroužky česnek
- 2 lžíce kečup
- 2 lžíce plnotučná hořčice
- 4 lžíce olej
- 2 lžičky mletá sladká paprika
- 1 lžíce sójová omáčka
- 1 kostka masox
- 2 lžíce škrobová moučka
- dle potřeby voda
- dle chuti sůl, pepř
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Do vroucí vody, ve které jsme rozpustili kostku masoxu, vsypeme sójové maso a vaříme dle návodu.
-
Dále si připravíme nakládací směs. Nakrájíme cibuli na měsíčky, prolisujeme česnek, přidáme nakládanou papriku, kečup, hořčici, olej, sladkou papriku, sójovou omáčku, osolíme, opepříme a vše důkladně promícháme. Do této směsi nasypeme vychladlé sójové maso, ze kterého jsme vymačkali vodu. Necháme odležet do druhého dne v ledničce.
-
Druhý den směs vsypeme do hrnce a krátce osmahneme. Přidáme cca 2 dcl vody, ve které jsme rozmíchali škrobovou moučku a krátce povaříme. Nejlepší přílohou je rýže nebo těstoviny.