Reklama
Nadívané žampiony
Fotogalerie:

Nadívané žampiony

Dana Holečková

Most
Houby, to pro mě není jen smaženice nebo klasické řízky z hub. Moc jsem si oblíbila větší žampiony plněné směsí z uzeniny a pikantnějšího sýra. Je to hotová lahůdka, která je navíc laciná a rychle hotová.
Dana Holečková, Most

Ingredience

  • 10 žampiony
  • 2 lžíce lučina
  • 4 plátky debrecínka

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Ze žampionů odstraníme nožičky a jejich hlavičky no­žíkem oloupeme. Nožičky pokrájíme najemno, rozpustíme máslo na pánvi a orestujeme je.
  2. Přidáme předem pokrájenou debrecínku. Do misky dáme lučinu a smícháme s připravenou směsí. Dochutíme ji pepřem a solí.
  3. krok3
    Hlavičky žampionů plníme směsí a vkládáme je do vymazaného pekáčku či zapékací mísy. Při teplotě 200 °C pečeme asi 20 minut. Podáváme s vařeným bramborem nebo bramborovou kaší a zdobíme čerstvou petrželkou. Chutný je k tomuto jídlu i zeleninový salát.

Pošli recept! 7/2008 (18.6.2008)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Sójový guláš

Sójový guláš

Oběd pro vegetariány je dobrý i při hubnutí. Lucie Kirschnerová, Praha
Zdravě a chutně /29.12.10
Carpaccio z červené řepy

Carpaccio z červené řepy

Adéla Crháčová, Poděbrady

Zdravě a chutně /17.03.20
Kuřecí maso s čínskou zeleninou

Kuřecí maso s čínskou zeleninou

Rýžové nudle můžeš ještě osmažit nebo pokapat sójovou omáčkou.
Monika Holubová, ...
Zdravě a chutně /14.10.11
Pečená červená řepa

Pečená červená řepa

Je zdravá a v téhle úpravě lahodná.

Boženka Kolářová, Pouště

Zdravě a chutně /30.12.12
Kapusta s bylinkovými bramborami

Kapusta s bylinkovými bramborami

Zdravý, výborný a lehce stravitelný oběd.

Jana Kotoučková, Vavřinec-Veselice

Zdravě a chutně /03.08.13
Špízy  bez masa

Špízy bez masa

Něco na mls pro vegetariány.

Dana Procházková, Černá u Bohdanče

Zdravě a chutně /04.09.15
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu