Ingredience
- 6 rajčata
- 3 lžíce olej olivový
- 2 šalotka
- 2 vejce
- 100 g sýr eidam
- 1/2 svazku pažitka
- špetka sůl
- špetka pepř
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Rajčata omyjeme a shora odkrojíme. Opatrně vydlabeme dužinu a odložíme ji stranou do misky. Na pánvičce osmažíme na 2 lžících olivového oleje nadrobno pokrájenou šalotku a přidáme dužinu z rajčat. Podusíme asi 5 minut, osolíme, opepříme a přidáme rozšlehaná vejce. Do směsi zamícháme strouhaný sýr a posekanou pažitku.
-
Vše zamícháme a vzniklou směsí plníme rajčata, která klademe na pekáček vymazaný zbytkem oleje. Zapékáme asi 10 minut při teplotě cca 180 °C. Hotový pokrm podáváme s čerstvou bagetou.TIP: Do směsi můžeme zapracovat např. houby, které přineseme z lesa.