Reklama
Nadívaná rajčata
Fotogalerie:

Nadívaná rajčata

Zdravá a lehká jídla si neumím představit bez rajčat. A tahle jsou velká dobrota.
Zdena Lišková, Kamenice

Ingredience

  • 6 rajčata
  • 3 lžíce olej olivový
  • 2 šalotka
  • 2 vejce
  • 100 g sýr eidam
  • 1/2 svazku pažitka
  • špetka sůl
  • špetka pepř

Doba přípravy

20 minut

Počet porcí

3

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. Rajčata omyjeme a shora odkrojíme. Opatrně vydlabeme dužinu a odložíme ji stranou do misky. Na pánvičce osmažíme na 2 lžících olivového oleje nadrobno pokrájenou šalotku a přidáme dužinu z rajčat. Podusíme asi 5 minut, osolíme, opepříme a přidáme rozšlehaná vejce. Do směsi zamícháme strouhaný sýr a posekanou pažitku.
  2. Vše zamícháme a vzniklou směsí plníme rajčata, která klademe na pekáček vymazaný zbytkem oleje. Zapékáme asi 10 minut při teplotě cca 180 °C. Hotový pokrm podáváme s čerstvou bagetou.
     
    TIP: Do směsi můžeme zapracovat např. houby, které přineseme z lesa.
Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Žralok s bramborovou kaší

Žralok s bramborovou kaší

Žralok může být příjemným spestřením jídelníčku. Libuše Hlaváčová, Brno
Zdravě a chutně /15.07.13
Rajčata plněná polentou

Rajčata plněná polentou

Na talíři ještě posypeme parmazánem.

Ivana Blahošová, Vimperk

Zdravě a chutně /06.10.15
Pohanková kaše

Pohanková kaše

Pohankovou kaši koupíte v každé zdravé výživě, já používám kaši Nomina.

Lucie ...

Zdravě a chutně /18.11.12
Čočková paštika

Čočková paštika

Jídlo z plechové kouzelnice.

Božena Kolářová, Pouště

Zdravě a chutně /11.03.16
Zelné hody

Zelné hody

Kdo má rád zeleninu, nezaváhá a udělá si tento dobrý salát.
Eva Mikysková, ...
Zdravě a chutně /23.01.10
Pršut s chřestem

Pršut s chřestem

Lákavá pochoutka, která neurazí.

Jana Novotná, Kolín

Zdravě a chutně /01.04.16
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu