Reklama
Nadívaná králičí stehna
Fotogalerie:

Nadívaná králičí stehna

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Karolína Protivová, Rakovník

Ingredience

  • 4 vykostěná králičí stehna
  • podle potřeby sůl
  • podle potřeby mletý bílý pepř
  • 3 šalotky
  • 150 g sušených švestek bez pecek
  • 3 lžíce rozpuštěného másla
  • 1 lžíce oleje
  • svazek bylinek (šalvěj a tymián)
  • 3 kořenové petržele
  • 4 mrkve
  • 300 ml masového vývaru
  • hrst nahrubo nasekaných lískových ořechů

Doba přípravy

Počet porcí

4 - 6

Orientační cena

120 Kč

Postup přípravy

  1. Maso upravíme na pláty a každý lehce naklepeme přes mikrotenovou fólii. Osolíme a opepříme. Cibule oloupeme a každou rozkrájíme na šest dílků, polovinu si dáme stranou a polovinu spolu s omytými a osušenými švestkami rozdělíme na pláty masa. Pokapeme 1 lžící másla.

  2. Maso zavineme a spíchneme masovými jehlami či ovážeme potravinovým provázkem. V pekáčku rozpálíme 1 lžíci másla a 1 lžíci oleje. Závitky ve směsi ze všech stran opečeme, sejmeme z ohně, do pekáčku přidáme omyté bylinky, zbylou šalotku, podlijeme trochou vývaru, zakryjeme a v troubě při 180 °C dusíme asi 30 minut.

  3. Mezitím očistíme zeleninu, nakrájíme ji na proužky, které blanšírujeme 4 minuty v mírně osolené vodě. Scedíme je a přidáme po 30 minutách k masu. Opět podlijeme vývarem, pokropíme zbylým máslem, mírně osolíme a bez zakrytí pečeme ještě asi 25–30 minut, dokud maso není měkké. Během pečení otáčíme, přeléváme výpekem a podléváme vývarem.

  4. V pánvi nasucho opražíme oříšky. Měkké maso zbavíme jehel, nakrájíme na plátky a rozdělíme na porce, které sypeme oříšky a přeléváme výpekem. Jako přílohu podáváme pečenou zeleninu.

Pošli recept! 12/2016 (3.11.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Kapr na dovolené

Kapr na dovolené

Kapra připravuji na mnoho způsobů. Petra Stará, Praha
Zdravě a chutně /21.07.08
Bazalkový  losos

Bazalkový losos

Losos je křehký, nemusí se marinovat dlouho.

Svatava Hrčková, Vsetín

Zdravě a chutně /19.11.16
Fazolové lusky na smetaně

Fazolové lusky na smetaně

Můžeš použít čerstvé fazolky. Výborně chutnají i s hovězím masem, ze kterého ...
Zdravě a chutně /11.11.10
Krůtí nudličky s fenyklem a bulgurem

Krůtí nudličky s fenyklem a bulgurem

Oběd z neobvyklých surovin.

Veronika Poláčková, Mýto

Zdravě a chutně /26.01.13
Zapečené těstoviny s růžičkovou kapustou

Zapečené těstoviny s růžičkovou kapustou

Když se dobře připraví, tak jsou kapustičky skutečně vynikající.

Jana Stávková, ...

Zdravě a chutně /30.06.12
Zapečené papriky

Zapečené papriky

Stejným způsobem lze plnit rajčata a cukety.

Petra Tlášková, Praha

Zdravě a chutně /20.11.14
 

Nejnovější

Rybí knedlíčky

Rybí knedlíčky

Skvě lé nápady Kateřina Pavlíková, Příbram
Vaříme express /15.10.18
Banánové muffiny s duchy

Banánové muffiny s duchy

Děti budou nadšené.

Jiřina Svobodová, Mělník

Všehochuť /15.10.18
Rychlý houbový salát

Rychlý houbový salát

Veronika Duchková, Most

Vaříme express /14.10.18
Kuřecí řízek se šunkou a sýrem

Kuřecí řízek se šunkou a sýrem

Děti si zamilují

Podle receptu Zuzany Mírské z Brna

Vaříme express /14.10.18
Pyré z řapíkatého celeru

Pyré z řapíkatého celeru

Dalibor Marounek, Roudnice nad Labem

Za pár korun /13.10.18
Zelný závin v listovém těstě

Zelný závin v listovém těstě

Hana Benešová, Chrudim

Škola vaření /13.10.18
Ořechová buchta s kávovou polevou

Ořechová buchta s kávovou polevou

Aneta Kolářová, Chodov
Sladký život /13.10.18
Rajčatová polévka se strouháním

Rajčatová polévka se strouháním

Martina Slámová, Karviná-Ráj

Za pár korun /12.10.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD09_Podzimni_peceni_Predplatne

Podzimní pečení

Léto bylo dlouhé a opravdu intenzivní. I když je už za námi, zanechalo po sobě stromy obsypané švestkami, jablky, hruškami a plné nůše ořechů. Co s tím vším udělat? Asi nejlepším a nejchutnějším nápadem, který jistě ocení celá rodina, je upéct něco sladkého. Buchty, nebo koláče? To je vlastně jedno, protože každý podzimní zákusek je skvělý!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama