Reklama
Nadívaná králičí stehna
Fotogalerie:

Nadívaná králičí stehna

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Karolína Protivová, Rakovník

Ingredience

  • 4 vykostěná králičí stehna
  • podle potřeby sůl
  • podle potřeby mletý bílý pepř
  • 3 šalotky
  • 150 g sušených švestek bez pecek
  • 3 lžíce rozpuštěného másla
  • 1 lžíce oleje
  • svazek bylinek (šalvěj a tymián)
  • 3 kořenové petržele
  • 4 mrkve
  • 300 ml masového vývaru
  • hrst nahrubo nasekaných lískových ořechů

Doba přípravy

Počet porcí

4 - 6

Orientační cena

120 Kč

Postup přípravy

  1. Maso upravíme na pláty a každý lehce naklepeme přes mikrotenovou fólii. Osolíme a opepříme. Cibule oloupeme a každou rozkrájíme na šest dílků, polovinu si dáme stranou a polovinu spolu s omytými a osušenými švestkami rozdělíme na pláty masa. Pokapeme 1 lžící másla.

  2. Maso zavineme a spíchneme masovými jehlami či ovážeme potravinovým provázkem. V pekáčku rozpálíme 1 lžíci másla a 1 lžíci oleje. Závitky ve směsi ze všech stran opečeme, sejmeme z ohně, do pekáčku přidáme omyté bylinky, zbylou šalotku, podlijeme trochou vývaru, zakryjeme a v troubě při 180 °C dusíme asi 30 minut.

  3. Mezitím očistíme zeleninu, nakrájíme ji na proužky, které blanšírujeme 4 minuty v mírně osolené vodě. Scedíme je a přidáme po 30 minutách k masu. Opět podlijeme vývarem, pokropíme zbylým máslem, mírně osolíme a bez zakrytí pečeme ještě asi 25–30 minut, dokud maso není měkké. Během pečení otáčíme, přeléváme výpekem a podléváme vývarem.

  4. V pánvi nasucho opražíme oříšky. Měkké maso zbavíme jehel, nakrájíme na plátky a rozdělíme na porce, které sypeme oříšky a přeléváme výpekem. Jako přílohu podáváme pečenou zeleninu.

Pošli recept! 12/2016 (3.11.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Brokolicové karbanátky pečené v troubě

Brokolicové karbanátky pečené v troubě

Vždy když je to jen trochu možné, snažím se smažení vyhnout. Romana Skučková, ...
Zdravě a chutně /23.10.17
Cuketové soudky

Cuketové soudky

Jako přílohu můžeme připravit bulgur.

Libor Velan, Bystřice p. Lopeníkem

Zdravě a chutně /09.11.15
Kapr s citronovým máslem

Kapr s citronovým máslem

Na pečeném kapříkovi si pochutnám kdykoli. Příprava je snadná.
Šárka Holíková, ...
Zdravě a chutně /24.05.13
Severská ryba

Severská ryba

Je to jídlo jednoduché, rychlé i zdravé.
Hana Doležalová, Třebíč
Zdravě a chutně /20.01.10
Salát s mozzarellou

Salát s mozzarellou

Nedávno jsem v nedalekém hypermarketu koupila mozzarellu Zanetti, která se vyrábí ...
Zdravě a chutně /24.11.08
Salát z řapíkatého celeru a dary lesa

Salát z řapíkatého celeru a dary lesa

Pokud máš ráda houby, zkus můj recept.
Dalibor Marounek, Roudnice
Zdravě a chutně /13.01.10
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu