Reklama
Nadívaná králičí stehna
Fotogalerie:

Nadívaná králičí stehna

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Karolína Protivová, Rakovník

Ingredience

  • 4 vykostěná králičí stehna
  • podle potřeby sůl
  • podle potřeby mletý bílý pepř
  • 3 šalotky
  • 150 g sušených švestek bez pecek
  • 3 lžíce rozpuštěného másla
  • 1 lžíce oleje
  • svazek bylinek (šalvěj a tymián)
  • 3 kořenové petržele
  • 4 mrkve
  • 300 ml masového vývaru
  • hrst nahrubo nasekaných lískových ořechů

Doba přípravy

Počet porcí

4 - 6

Orientační cena

120 Kč

Postup přípravy

  1. Maso upravíme na pláty a každý lehce naklepeme přes mikrotenovou fólii. Osolíme a opepříme. Cibule oloupeme a každou rozkrájíme na šest dílků, polovinu si dáme stranou a polovinu spolu s omytými a osušenými švestkami rozdělíme na pláty masa. Pokapeme 1 lžící másla.

  2. Maso zavineme a spíchneme masovými jehlami či ovážeme potravinovým provázkem. V pekáčku rozpálíme 1 lžíci másla a 1 lžíci oleje. Závitky ve směsi ze všech stran opečeme, sejmeme z ohně, do pekáčku přidáme omyté bylinky, zbylou šalotku, podlijeme trochou vývaru, zakryjeme a v troubě při 180 °C dusíme asi 30 minut.

  3. Mezitím očistíme zeleninu, nakrájíme ji na proužky, které blanšírujeme 4 minuty v mírně osolené vodě. Scedíme je a přidáme po 30 minutách k masu. Opět podlijeme vývarem, pokropíme zbylým máslem, mírně osolíme a bez zakrytí pečeme ještě asi 25–30 minut, dokud maso není měkké. Během pečení otáčíme, přeléváme výpekem a podléváme vývarem.

  4. V pánvi nasucho opražíme oříšky. Měkké maso zbavíme jehel, nakrájíme na plátky a rozdělíme na porce, které sypeme oříšky a přeléváme výpekem. Jako přílohu podáváme pečenou zeleninu.

Pošli recept! 12/2016 (3.11.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Zeleninový salát se sýrem

Zeleninový salát se sýrem

Lehká a chutná večeře plná cenných vitaminů. Patří k mým oblíbeným. ...
Zdravě a chutně /14.11.08
Ovocný salát s medem a citronovou šťávou

Ovocný salát s medem a citronovou šťávou

Je nejen zdrojem vitaminů‚ ale také tě příjemně osvěží. Je u nás oblíbený ...
Zdravě a chutně /20.12.10
Papriky tří barev

Papriky tří barev

Tyhle sklenice s vesele barevným obsahem zdobí moji špajzku každoročně. Je to ...
Zdravě a chutně /12.12.08
Rybičky se salátem

Rybičky se salátem

Připrav vtipné pohoštění pro své přátele.
Jana Honzíková, Olomouc
Zdravě a chutně /19.10.10
Kuskus se sušenými rajčaty

Kuskus se sušenými rajčaty

Tento pokrm se dá jíst teplý i studený.
Eva Klepsová, Dolní Lukavice
Zdravě a chutně /24.02.10
Fíkové parůžky

Fíkové parůžky

Můžeme přidat 2 lžíce sezamové pasty.

Kateřina Gajová, Brno

Zdravě a chutně /09.12.14
 

Nejnovější

Nadýchaná roláda

Nadýchaná roláda

Upečeno podle receptu Zuzany Janáčkové z Plzně
Sladký život /25.11.17
Sváteční paštika z kuřecích jater

Sváteční paštika z kuřecích jater

Uvařeno podle receptu Vlasty Zatloukalové ze Soběslavi

Škola vaření /24.11.17
Adventní věnec

Adventní věnec

Upečeno podle receptu Lucie Zitové z Jablonce

Všehochuť /24.11.17
Vejce plněná lososovou pěnou

Vejce plněná lososovou pěnou

Luděk Fiala, Nymburk

Vaříme express /23.11.17
Karbanátky z čočky a ořechů

Karbanátky z čočky a ořechů

Daniela Moravcová, Holešov

Zdravě a chutně /23.11.17
Vánoční štóla z domácí pekárny

Vánoční štóla z domácí pekárny

Květa Kroupová, Praha

Všehochuť /23.11.17
Sváteční bonbonky

Sváteční bonbonky

Vlaďka Novotná, Ústí nad Orlicí

Sladký život /23.11.17
Dezert zebra s plody moře

Dezert zebra s plody moře

Petra Hyťhová, Nýřany

Sladký život /23.11.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special_1712_small

Vánoční cukroví

Nejkrásnější dny roku jsou za dveřmi. Dětské oči září, lidé jsou na sebe milejší a počasí venku nás skoro nutí se k někomu přitulit.

více
PosliRecept_extraspecial1712_copy

Pošli recept extra speciál Cukroví

Každý rok po svátcích se dušuji, že příští Vánoce pečení cukroví omezím na minimum. ‚‚Dva tři druhy a dost,‘‘...

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama