Reklama
Nadívaná králičí stehna
Fotogalerie:

Nadívaná králičí stehna

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Karolína Protivová, Rakovník

Ingredience

  • 4 vykostěná králičí stehna
  • podle potřeby sůl
  • podle potřeby mletý bílý pepř
  • 3 šalotky
  • 150 g sušených švestek bez pecek
  • 3 lžíce rozpuštěného másla
  • 1 lžíce oleje
  • svazek bylinek (šalvěj a tymián)
  • 3 kořenové petržele
  • 4 mrkve
  • 300 ml masového vývaru
  • hrst nahrubo nasekaných lískových ořechů

Doba přípravy

Počet porcí

4 - 6

Orientační cena

120 Kč

Postup přípravy

  1. Maso upravíme na pláty a každý lehce naklepeme přes mikrotenovou fólii. Osolíme a opepříme. Cibule oloupeme a každou rozkrájíme na šest dílků, polovinu si dáme stranou a polovinu spolu s omytými a osušenými švestkami rozdělíme na pláty masa. Pokapeme 1 lžící másla.

  2. Maso zavineme a spíchneme masovými jehlami či ovážeme potravinovým provázkem. V pekáčku rozpálíme 1 lžíci másla a 1 lžíci oleje. Závitky ve směsi ze všech stran opečeme, sejmeme z ohně, do pekáčku přidáme omyté bylinky, zbylou šalotku, podlijeme trochou vývaru, zakryjeme a v troubě při 180 °C dusíme asi 30 minut.

  3. Mezitím očistíme zeleninu, nakrájíme ji na proužky, které blanšírujeme 4 minuty v mírně osolené vodě. Scedíme je a přidáme po 30 minutách k masu. Opět podlijeme vývarem, pokropíme zbylým máslem, mírně osolíme a bez zakrytí pečeme ještě asi 25–30 minut, dokud maso není měkké. Během pečení otáčíme, přeléváme výpekem a podléváme vývarem.

  4. V pánvi nasucho opražíme oříšky. Měkké maso zbavíme jehel, nakrájíme na plátky a rozdělíme na porce, které sypeme oříšky a přeléváme výpekem. Jako přílohu podáváme pečenou zeleninu.

Pošli recept! 12/2016 (3.11.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Celozrnné knedlíky

Celozrnné knedlíky

Jíme zdravě, celozrnné knedle jsou výborné. Květa Knauteová, Sezemice
Zdravě a chutně /03.01.12
Pangas na lůžku ze zeleniny

Pangas na lůžku ze zeleniny

Tento recept vyhrál u celé rodiny.
Lucie Polzerová, Hradec Králové
Zdravě a chutně /23.12.11
Plněný fialový elegán

Plněný fialový elegán

Toto rychlé a chutné jídlo z lilku nejen pro vegetariány podávej s čerstvým ...
Zdravě a chutně /23.11.10
Řepový salát s ořechy a banánem

Řepový salát s ořechy a banánem

Vynikající salátek, po kterém určitě nepřibereš.

Lída Guk, Pelhřimov   ...

Zdravě a chutně /03.11.15
Med z černého bezu a lípy

Med z černého bezu a lípy

Voňavý med, který oceníš v plískanicích.

Veronika Poláčková, Mýto

Zdravě a chutně /01.08.16
Lehký salát s avokádem

Lehký salát s avokádem

Avokádo je v salátu výborné.

Veronika Poláčková, Mýto

Zdravě a chutně /19.08.14
 

Nejnovější

Borůvkový koktejl

Borůvkový koktejl

Pavla Svobodová, Opava
Vaříme express /03.07.18
Sendviče s opečenou šunkou

Sendviče s opečenou šunkou

Na piknik nebo svačinku

Podle receptu Marie Krejčové z Brna

Vaříme express /03.07.18
Hovězí roláda s noky

Hovězí roláda s noky

Iva Papežová, Teplice

Všehochuť /03.07.18
Palačinky se špenátem

Palačinky se špenátem

Renata Slavíčková, Velké Popovice

Všehochuť /03.07.18
Prosciutto & fungi pizza

Prosciutto & fungi pizza

Kateřina Gajová, Brno

Všehochuť /03.07.18
Kuličky s koprem

Kuličky s koprem

Lenka Malá, Chomutov

Všehochuť /03.07.18
Zapečené houby se sýrem

Zapečené houby se sýrem

Hana Bílá, České Budějovice

Za pár korun /02.07.18
Krůtí s brusinkami

Krůtí s brusinkami

Jindřich Růžička, Praha

Za pár korun /02.07.18
Sýrové papriky

Sýrové papriky

Jde to i bez masa

Karolína Němečková, Praha

Vaříme express /02.07.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
letni_rychlovky

Letní rychlovky

Červen je prostě a jednoduše báječný měsíc. Léto je na samém začátku a ze všeho sálá optimismus. Příroda nám ze sebe dává to nejlepší a my máme potřebu její dary hltat plnými doušky. Ani se nám nechce trávit čas uvnitř domu. Co dávají v televizi, nás nezajímá... Jen chceme sedět venku, kochat se okolím a k tomu zakusovat něco dobrého, ale na přípravu časově nenáročného.

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama