Zdravé mlsání, hotové opravdu za chviličku.
Zdenka Dřímalová, Velké Meziříčí
Ingredience
- 100 g kandované ovoce
- 1 hrnek ovesné vločky hrubé
- 1 hrnek ovesné vločky jemné
- 3/4 hrnku burizony
- 3/4 hrnku lněná semínka
- 3/4 hrnku jádra tykve
- 3/4 hrnku nasekané mandle
- 1 hrnek mléko
- 4 lžíce med
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Ovesné vločky krátce opečeme nasucho v troubě. Vsypeme do nerezové mísy nebo hrnce, přidáme všechny další ingredience a ve vodní lázni necháme prohřát. Plech vyložíme papírem na pečení, nebo pomaštěným alobalem a teplou směs na něj rozložíme.
-
Vložíme do mírně rozehřáté trouby a pečeme asi 20 minut při teplotě 150 °C.