Reklama
Mrkvový  krém
Fotogalerie:

Mrkvový krém

Magdalena Králová

Trutnov

Jestli ti nevoní kopr, nahraď ho petrželkou nebo celerovou natí.

Magdalena Králová, Trutnov

Ingredience

  • Polévka:
  • 400 g mrkev
  • 2 větší brambory
  • 2 cibule
  • 2 lžíce máslo
  • trocha soli
  • pepř podle chuti
  • Toasty s bylinkovým máslem:
  • 100 g máslo
  • trocha soli
  • čerstvě mletý pepř
  • 1 lžíce najemno nasekaný kopr
  • 4 plátky toastový chleba
  • Na ozdobu:
  • 75 g zakysaná smetana
  • 1 lžíce kopr

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Brambory i mrkev oškrábeme a nakrájíme na kostičky. Cibule oloupeme a také pokrájíme na kostičky. Dvě lžíce másla rozpustíme v hrnci, osmahneme na něm cibuli, přidáme mrkev a brambory a zeleninu krátce podusíme. Pak ji zalijeme litrem vody, přidáme podle chuti sůl a pepř, polévku přivedeme k varu a povaříme asi 12 minut. Potom ji rozmixujeme tyčovým mixérem.
  2. Očištěný kopr najemno nakrájíme a spolu se zakysanou smetanou ho přidáme do polévky. Podle chuti ještě přisolíme a opepříme.

  3. krok3

    Připravíme si bylinkové máslo: do změklého másla přidáme sůl, čerstvě mletý pepř a najemno nasekaný kopr.

  4. Máslo zabalíme do alobalu nebo potravinové fólie a necháme znovu ztuhnout, nejlépe v mrazničce. Po vyjmutí krájíme na plátky, které klademe na ještě teplý čerstvě opečený toastový chléb.

  5. Polévku podáváme s opečenými toasty a bylinkovým máslem.

Pošli recept! 2/2014 (20.1.2014)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Ovocná želé bábovka

Ovocná želé bábovka

Bezlepková bábovka, která nepotřebuje žádnou mouku. Ideální dezert při redukci ...
Zdravě a chutně /28.05.17
Krůtí steak s mrkví

Krůtí steak s mrkví

Výborná lehká a jemná večeře.

Terezie Vachová, Praha

Zdravě a chutně /21.01.13
Libová vepřová panenka

Libová vepřová panenka

U nás doma máme rádi maso a do každého pokrmu, který vařím, dávám bylinky ze ...
Zdravě a chutně /21.07.08
Pohanka s houbami

Pohanka s houbami

Levné, rychlé a především zdravé.

Marie Bártová, Hradec Králové

Zdravě a chutně /14.01.16
Pečená brambora s kuřecími játry

Pečená brambora s kuřecími játry

Brambora zapečená se směsí listového špenátu, kuřecích jater, papriky a sýra.

Pavel ...

Zdravě a chutně /11.06.12
Ovocný salát

Ovocný salát

Osvěžující odpolední svačinka.
Jolanta Šáchová, Kopřivnice
Zdravě a chutně /03.02.11
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu