Reklama
Mrkvový koláč
Fotogalerie:

Mrkvový koláč

Erika Uchytilová

Praha
Překvapí tě, jak je příjemně vláčný.
Erika Uchytilová, Praha

Ingredience

  • 4 mrkev
  • 3 vejce
  • 150 g cukr hnědý
  • 150 g mouka polohrubá
  • hrst rozinky
  • 1 lžička skořice
  • 1 prášek do perníku
  • hrst ořechy vlašské mleté
  • z 1/2 plodu citronová šťáva

Doba přípravy

Počet porcí

20

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. Mrkev nastrouháme, žloutky utřeme s cukrem. Potom všechny ingredience smícháme dohromady a pomalu vmícháme našlehaný sníh z bílků.
  2. Těsto nalijeme do vymazané formy a pečeme 45 minut při 160 °C v horkovzdušné troubě. Vychladlý koláč můžeme potřít polevou připravenou z bílků, citronové šťávy a cukru.

Pošli recept! 3/2011 (8.2.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Salát z grilovaných paprik

Salát z grilovaných paprik

Skvělá příloha k pečenému masu. Dalibor Marounek, Roudnice
Zdravě a chutně /07.11.15
Paštika z černých oliv

Paštika z černých oliv

Je dobrá na osmažených kolečkách rohlíku.

Lída Holubová, Pelhřimov

Zdravě a chutně /02.09.17
Hráškový salát

Hráškový salát

Je dobrý s chlebem i jako příloha k masu.
Ivana Tylšarová, Zábřeh
...
Zdravě a chutně /11.11.10
Fazolová polévka

Fazolová polévka

Je vydatná a zasytí i jedlíky!
Jaroslava Skřehotová, Ostrava
Zdravě a chutně /19.08.09
Kuskus s rajčaty

Kuskus s rajčaty

Toto jídlo se dá jíst teplé i studené.

Andrea Jílková, Polička

Zdravě a chutně /09.02.16
Nadívaná rajčata

Nadívaná rajčata

Zdravá a lehká jídla si neumím představit bez rajčat. A tahle jsou velká ...
Zdravě a chutně /09.11.09
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu