Mlsat se dá i zdravě.
Dagmar Peclinovská, Hlinsko
Ingredience
- Těsto:
- 300 g mrkev
- 150 g Hera
- 200 g celozrnná mouka
- 100 g cukr moučka
- 1/2 sáčku kypřící prášek
- 1 vejce na potření
- Tvarohová náplň:
- 250-500 g nízkotučný tvaroh
- 100 g rozinky
- 2 lžíce rum
- 1 vejce
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Mrkev nastrouháme nebo nasekáme najemno. Máslo si rozehřejeme a všechny ingredience na těsto smícháme dohromady. Necháme aspoň hodinu odpočívat v lednici.
-
Připravíme si tvarohovou náplň. Rozinky přelijeme vroucí vodou, vodu ihned slijeme a zakápneme rumem. Tvaroh do hladka umícháme, přidáme vejce a rozinky znovu zamícháme. Též necháme odležet v lednici.
-
Na pomoučněný vál nabíráme těsto kávovou lžičkou a tvoříme placičky, do kterých umístíme tvarohovou náplň. Placičku „uzavřeme“ přehnutím jedné poloviny přes druhou a konce přimáčkneme k sobě.
-
Šátečky pokládáme na pečicí papír a pečeme při 180 °C 10 – 15 minut dozlatova.